Μία από τα ίδια

Ακόμη και οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επιλέγοντας ξανά... μία από τα ίδια, δεν πιστεύουν ότι θα αλλάξει στην Ελλάδα κάτι. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα σοκ, ένα μεγάλο σοκ που καλό θα ήταν να γίνει με τα δικά μας χέρια. Να μην μας το επιβάλλουν δηλαδή οι δανειστές.

Η Ελλάδα

έχει τεράστια ανάγκη από ένα «μπουμ» στο οποίο πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη και κυρίως η προσφάτως εκλεγείσα κυβέρνηση. Ένα «μπουμ» που θα μπορέσει να ανατρέψει τα δύσκολα, υφεσιακά μέτρα που έρχονται.

Αν δεν υπάρξουν ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα ανατρέψουν όλη αυτή τη χαλαρότητα, όλη αυτή τη νωθρότητα και κυρίως την έλλειψη εμπιστοσύνης από τους ξένους αλλά και τους Έλληνες επενδυτές, τότε η χώρα θα βαδίσει αργά αλλά σταθερά στην καταστροφή.

Ποιος λοιπόν, ακόμη και ο πιο αισιόδοξος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Τσίπρας είναι έτοιμος να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα, να ανατρέψει ό,τι μας πάει προς τα πίσω. Να άρει τα βαρίδια που δεν αφήνουν τη χώρα να βγει από το τέλμα; Ποιος είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Τσίπρας και η παρέα του έβαλαν μυαλό;

Απ' ότι είδαμε στην προεκλογική περίοδο και στις πρώτες δηλώσεις, δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και η χώρα θα συνεχίσει να «σέρνεται» όπως έκανε και τους τελευταίους μήνες. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο λαός τους έδωσε την τελευταία ευκαιρία, αλλά είναι και η τελευταία ευκαιρία που έχουν δώσει και οι δανειστές. Με μπροστάρη τον μέγα στρατηγό Καμμένο ο αγαπημένος πλέον φίλος του Αλέξης, ετοιμάζεται δήθεν να κηρύξει πόλεμο κατά της διαπλοκής. Να πολεμήσει τα συμφέροντα, το παλιό, το πολιτικό σύστημα, τους εκδότες, τους καναλάρχες και άλλες τέτοιες περισπούδαστες αναλύσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό.

Άλλωστε, με αυτές τις υποσχέσεις κέρδισε τις εκλογές, μ' αυτές θα πορευτεί και το επόμενο διάστημα. Στάχτη στα μάτια όταν θα έρθουν τα πολύ σκληρά μέτρα. Διότι απ' ότι μαθαίνουμε διαπλοκή υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματίες που χαίρονται για τον... μέγα ηγέτη υπάρχουν και αλλού.

Όμως, ο Τσίπρας αντί να φανεί μεγάλος ηγέτης και να αποδείξει ότι άξια είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού ετοιμάζεται να κάνει τα ίδια λάθη. Αντί να φέρει στην Ελλάδα ένα αναπτυξιακό σοκ, αντί να λειτουργήσει πατριωτικά ξανασκέφτεται πώς θα «μπουρδουκλώσει» την κατάσταση. Τώρα που έχει λυμένα τα χέρια του, δένει το μέλλον της Ελλάδας. Κι όπως έγραψε κάποιος στο διαδίκτυο έχοντας έναν χάρτη της Ελλάδας και δύο ζάρια: «Κάποιοι δεν παίζουν για την πατρίδα αλλά παίζουν για την... παρτίδα».

Μια ζαριά είναι για όλους αυτούς η Ελλάδα και δυστυχώς ετοιμάζονται να ξαναρίξουν και να παίξουν στοίχημα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα