Μια 13χρονη ετοιμάζεται για τον Άρη

Είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει παρακολουθήσει και τα τρία «καμπ» της NASA και εκπαιδεύεται να γίνει αστροναύτης εδώ και εννέα χρόνια ήδη. Η ίδια είναι αποφασισμένη να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα προσγειωθεί στον Άρη. Σε ένα φιλμάκι του BBC, η Carson εξηγεί ότι θέλει να πάει στον Άρη, επειδή «αυτό είναι ένα μέρος που δεν έχει ξαναπάει κανείς». «Έχω σκεφτεί να γίνω και άλλα πράγματα, αλλά το αστροναύτης ήταν πάντα πρώτο στη λίστα μου» λέει.

Η 13χρονη

Carson μιλάει ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα και γράφει tweets σχετικά με τα ταξίδια της σε εκδηλώσεις της Nasa και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης αστροναυτών, αλλά και για τις ομιλίες που δίνει για να εμπνεύσει και άλλα παιδιά να επιτύχουν τους στόχους τους. «Δεν θέλω τίποτα να με σταματήσει από το να πάω στον Άρη» λέει, επαναλαμβάνοντας την σκληροπυρηνική φιλοδοξία της: «Η αποτυχία δεν είναι επιλογή».

Και η NASA όμως φαίνεται να παίρνει τη μικρή στα σοβαρά. «Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να γίνει μια μέρα αστροναύτης και τελικά να ταξιδέψει στον Άρη» δήλωσε ο Paul Foreman, της Διαστημικής Υπηρεσίας. «Κάνει το σωστό, λαμβάνει τη σωστή εκπαίδευση και κάνει όλα τα σωστά βήματα για να γίνει όντως αστροναύτης». Η Alyssa είναι το μοναδικό άτομο που έχει παρακολουθήσει και τα τρία στρατόπεδα εκπαίδευσης της NASA στον κόσμο. Ο πατέρας της Bret λέει ότι έχει συζητήσει την αποστολή με την κόρη του εκτενώς και μίλησαν ακόμη και για την πιθανότητα να μην επιστρέψει ποτέ από τον πλανήτη. «Έχουμε προγραμματίσει τα επόμενα 20 χρόνια, ξέρουμε τι κάνει και θέλει να πάει σε μια αποστολή στον Άρη το 2033» είπε. Και πρόσθεσε: «Σε 20 χρόνια μπορεί να μην την ξαναδώ. Μπορεί όσοι πάνε στον Άρη να μην ξαναέρθουν πίσω. Κάναμε αυτές τις συζητήσεις και είπε ότι ακόμα και αν αυτή είναι η μόνη επιλογή που έχει, εξακολουθεί να θέλει να πάει».

Could this 13-year-old girl from Louisiana be the first human on Mars?

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα