Δεν ζαλίστηκε από τις κολοτούμπες ο Νικήτας;

18 Μαίου 2014: «Η διάσπαση, που προκάλεσε με τις ενέργειες του ο κ. Σαμαράς, έφερε το σημερινό αποτέλεσμα. Πρώτη φορά αρχηγός κόμματος διασπά τη δική του παράταξη, για να ευνοήσει υποψήφιο άλλου κόμματος. Για τις πολιτικές συνέπειες της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης θα μιλήσουμε μετά τις 25 Μαΐου».

9 Οκτωβρίου 2014: «Βλέποντας την ανταπόκριση όλων των ιστορικών στελεχών της ΝΔ στο προσκλητήριο ενότητας του Προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά,

κατάλαβα ότι δεν δικαιούμαι να είμαι απών. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του κόμματος γιατί με δική του πρωτοβουλία συναντηθήκαμε σήμερα. Είχαμε μακρά συζήτηση, ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις και όπως είναι αυτονόητο, αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση του για την επανένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα της ΝΔ. Η μακρόχρονη φιλία μου με τον Αντώνη Σαμαρά και η επί δεκαετίες παρουσία μου στην Παράταξη, ήταν ο καταλύτης της σημερινής θετικής εξέλιξης».

Ποιος τα λέει όλα αυτά με διαφορά μόλις πέντε μηνών; Ο Νικήτας Κακλαμάνης φυσικά ο οποίος, αφού διέλυσε την ενότητα της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές και έδωσε στον Καμίνη ξανά τη δημαρχία (ενώ λίγο έλειψε να κάνει και τον Σακελλαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχο) αποφάσισε να επιστρέψει στο... μαντρί. Τότε έβριζε τον Σαμαρά και τον έλεγε διασπαστικό. Σήμερα τον ευχαριστεί δημόσια γιατί τον δέχθηκε και προφανώς λύθηκαν οι παρεξηγήσεις.

Έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ; Τότε που γράφαμε ότι ο κ. Κακλαμάνης χρωστάει στον Σαμαρά και δεν πρέπει να διασπά την παράταξη που τον ανέδειξε γιατί δε μας άκουγε; Ή μήπως τώρα βλέπει ότι πλησιάζουν οι εκλογές και αν παραμείνει ανεξάρτητος δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στις κάλπες; Και γιατί είχε ξεχάσει την μακρόχρονη φιλία του τον Μάιο και τη θυμήθηκε σήμερα;

Να θυμίσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε προχωρήσει στην άμεση διαγραφή του Ν. Κακλαμάνη μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας κατά την οποία ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας ψήφισε «παρών» στο πρώτο άρθρο που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τις ρυθμίσεις για το γάλα, τα φωτοβολταϊκά, αλλά και το κοινωνικό μέρισμα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Σαμάρας έγραψε την επιστολή διαγραφής με το χέρι καθήμενος δίπλα στο προεδρείο της Βουλής, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως δεν περίμενε τη διαφοροποίηση του Ν. Κακλαμάνη.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, με αφορμή τη διαγραφή του, είχε δημοσιοποιήσει δήλωση στην οποία μεταξύ άλλων τόνιζε: «Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας. Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Κι όπως λέει κι ο Γκαλμπρέιθ: Τίποτε δεν είναι πιο θαυμαστό στην πολιτική όσο η φτωχή μνήμη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα