Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας οδηγούν τη ΝΔ στην άβυσσο

Η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται στο μεγαλύτερο οργανωτικό και επικοινωνιακό φιάσκο. Δεν είναι μόνο η απαξίωσή της που έλαβε χώρα από την εκκίνηση κιόλας, όταν για 6 λεπτά, η ΚΕΦΕ αποφάσισε να ακυρώσει την κατάθεση των υπογραφών από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ούτε το γεγονός της βίαιης εισόδου στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, του

μεταβατικού προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη λίγο πριν παρθεί η απόφαση για τα τεχνικά ζητήματα.

Είναι πως έχει στηθεί ένα ολόκληρο θέατρο του παραλόγου που οδηγεί την παράταξη στην πιο βαθιά πολιτική άβυσσο.

Πρωταγωνιστές του έργου, κατά κύριο λόγο είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Και οι δύο, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, κάνουν ό,τι μπορούν για να κόψουν και τους τελευταίους δεσμούς της παράταξης με την ελπίδα της γρήγορης επιστροφής της στην εξουσία.

Επιστροφής, που τόσο ανάγκη έχει ο λαός, μιας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει τη χώρα στο πιο βαθύ τέλμα σε όλα τα πεδία. Η οικονομία βουλιάζει, η κοινωνική συνοχή διαλύεται, η παιδεία παρακμάζει. Αναβιώνουν οι χειρότεροι εθνικοί κίνδυνοι την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας επικρατεί η απόλυτη διαφθορά και ανομία. Και η Νέα Δημοκρατία έχει καταντήσει πιο γραφική και από το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προκάλεσε μια διαδικασία, που δεν είχε ανάγκη η παράταξη, ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Ο Τσίπρας αδυνατεί να ελέγξει τα του οίκου του, τα μέτρα περνάνε “παρέλαση”, τα σενάρια περί σχέσεων τρομοκρατίας με κυβέρνηση είναι εδώ και η Νέα Δημοκρατία γυρίζει βόλτες στις πόλεις και τα χωριά να μαζέψει καμιά ψήφο. Την ίδια στιγμή ο μεταβατικός πρόεδρος δεν εμφανίζεται πουθενά, δεν έχει πει κουβέντα για το όραμά του για την παράταξη και τη χώρα και "πνίγει" οποιαδήποτε απόπειρα δημοσίου διαλόγου. Δε θέλει να αντιπαρατεθεί με κανέναν, νιώθοντας πως το κόμμα του ανήκει. Μία βδομάδα πριν τις εκλογές δεν έχει γίνει κανένας εσωκομματικός διάλογος, όχι μόνο για τη δομή, τα όργανα και τη λειτουργία του κόμματος αλλά και για τις βασικές θέσεις των υποψηφίων σε μια σειρά από θεματικές ενότητες όπως είναι το Κράτος, η Οικονομία, η Παιδεία, η Κοινωνική Συνοχή, η Εξωτερική Πολιτική κτλ. Όλα αυτά με ευθύνη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης συνεχίζει το πολιτικό unfair να χρησιμοποιεί τη δομή των γραφείων του κόμματος, ως αναπόσπαστο μέρος της προεκλογικής του καμπάνιας, χωρίς καν να εκτιμά το γεγονός ότι κανείς από τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της ΝΔ, ως κανονικά θα όφειλε.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την άλλη είναι η μεγάλη απογοήτευση. Δημιουργεί μια κάκιστη εικόνα για το τι σημαίνει “νέα γενιά στελεχών” στην κεντροδεξιά παράταξη. Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος που τον βλέπει θα λέει “αν είστε έτσι οι σαραντάρηδες της ΝΔ, χίλιες φορές Τσίπρας”. Καίει δηλαδή με την παρουσία του μια ολόκληρη γενιά πολιτικών στελεχών της ΝΔ, όχι βέβαια ότι υπάρχει καμιά σοβαρή πολιτική δεξαμενή. Από την άλλη ο ίδιος έχει αυτοαναιρέσει το λόγο που θέλει να αναλάβει το τιμόνι της ΝΔ. Δε μπορείς με άλλα λόγια να πασχίζεις να αποδομήσεις την προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, την πιο κρίσιμη μεταπολιτευτική κυβέρνηση που έσωσε τη χώρα από την καταστροφή και να ζητάς να σε στηρίξουν οι νεοδημοκράτες. Το ίδιο λάθος έκανε και ο Μεϊμαράκης προεκλογικά και τα είδαμε τα αποτελέσματα.

Στο επιτελείο του υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα στρατηγικής. Καμία πυξίδα, κανένας προσανατολισμός για το που θέλει να πάει το καράβι. Συνεχείς επιθέσεις προς τους αντιπάλους, χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο, χωρίς κανένα πολιτικό λόγο.

Η απογοήτευση όμως αυτή διαχέεται και στο νέο κόσμο που πήγε να τον στηρίξει στην αρχή, ενώ σίγουρα απομάκρυνε και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και των παλαιών ψηφοφόρων της παράταξης.

Εν κατακλείδι.

Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας μόνο κακό έκαναν στη ΝΔ. Ίσα ίσα την αποδυνάμωσαν θεσμικά, απογοητεύοντας την κοινωνία και προκαλώντας βαθιά τραύματα στο ήδη πονεμένο πολιτικό σώμα της.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα