Μεγάλη νίκη της ΔΑΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, παρά τη διάσπαση

Η «υποτονική» συμμετοχή, αλλά και τα επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν σε διάφορα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους που προκάλεσαν φθορές και έκλεψαν κάλπες, χαρακτήρισαν τις χθεσινές φοιτητικές εκλογές.

Με βάση τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που εκδόθηκαν από κάθε παράταξη ξεχωριστά αργά χθες, η προσκείμενη στη Ν.Δ. φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ

- ΝΔΦΚ διατήρησε την πρωτιά, αν και «κατέβηκε» διχασμένη καθώς φοιτητές από περίπου 60 συλλόγους συμμετείχαν ως ΟΝΝΕΔ εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης της νεολαίας, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ).

Η τρίτη θέση
Στην τρίτη θέση, τα αποτελέσματα διαφοροποιούνται ανάλογα με την παράταξη. Ενδεικτικά, η ΔΑΠ τοποθετεί στην τρίτη θέση την ΕΑΑΚ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ η Πανσπουδαστική την ΟΝΝΕΔ.

Σε ένα μικρό δείγμα σχολών (37) στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ επεφύλαξε για τον εαυτό της ποσοστό 45,83% χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει στην καταμέτρησή της τα ποσοστά που έλαβε η ΟΝΝΕΔ. Στην ΠΚΣ, έδωσε 20,62%, στην ΕΑΑΚ 14,57%, στην ΠΑΣΠ 7,05%, στην ΑΡΕΝ, της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας, όμως, μεγάλο μέρος των μελών της έχει προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα, 1,33%.% και στις Αγωνιστικές Κινήσεις 0,53%. Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ συγκέντρωσε, σύμφωνα με την ίδια, 54,33% και ακολουθούν ΠΚΣ 29,94%, ΠΑΣΠ 7,69%, ΕΑΑΚ 2,22%, και Μπλόκο, παράταξη με την οποία πλέον εκπροσωπείται ο ΣΥΡΙΖΑ, 0,2%.

Και επεισόδια
Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική, σε μεγαλύτερο δείγμα (126 σχολές πανεπιστημίων επί συνόλου 199), έδωσε στην ΔΑΠ 29,52%, στον εαυτό της 19,85%, στην ΟΝΝΕΔ 11,20%, στην ΕΑΑΚ 8,90%, στην Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία 8,07%, στην ΠΑΣΠ 7,54%, ενώ στο Μπλόκο ποσοστό 0,95%.

Νωρίτερα στην Αθήνα μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν, εξάλλου, στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας λοστούς, εξαπέλυσε επίθεση κυρίως κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα