Μεγάλη η στεναχώρια για Ντόρα και Δένδια που κατάφερε η ΝΔ να μείνει ενωμένη

19:43 5/2/2015 - Πηγή: Antinews

Ήρεμο ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, την πρώτη μετά την ήττα στις εκλογές. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι καλοθελητές προσπάθησαν αυτές τις μέρες να βάλουν το σαράκι της διχόνοιας και να μετατρέψουν τη ΝΔ σε... ΠΑΣΟΚ, δεν τα κατάφεραν. Και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν προβλήματα όσο κι αν έβγαλαν παραπολιτικά για τα

όσα συνέβησαν στη Βουλή. Πότε ο ένας ανέλυε γιατί δε φορά γραβάτα ο Καραμανλής και το παίζει... Τσίπρας. Πότε έλεγαν ποιοι μίλησαν με ποιους για να δημιουργήσουν κλίμα.

Η ουσία είναι ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κινείται σε ήρεμα νερά και δεν θα καταντήσει σαν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Αρκεί βεβαίως κάποιοι να σταματήσουν να παίζουν παιχνιδάκια.

Για παράδειγμα μαθαίνουμε ότι παραφωνία της συνεδρίασης ήταν δύο βουλευτές. Η γνωστή σε όλους Ντόρα Μπακογιάννη και ο πολλαπλώς ευεργετηθείς Νίκος Δένδιας που δεν χειροκρότησαν και προφανώς θέλησαν να δείξουν ότι δε συμφωνούν με τον κ. Σαμαρά.

Μάλιστα, η Ντόρα η εξερευνήτρια θα πάει να δει και τον Τσίπρα την Παρασκευή για να τον ενημερώσει δήθεν για τις προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής κρίσης ως μέλος της επιτροπής του ΟΑΣΕ. Διαρρέει ότι το ουκρανικό ήταν το αντικείμενο συζήτησης στις επαφές που είχε με τον Κ. Καραμανλή και τον Ν. Κοτζιά. Γι' αυτό θα πάει να δώσει τα φώτα της και στον Τσίπρα. Βεβαίως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να «θάψει» τον κ. Σαμαρά στον πρωθυπουργό καθώς είναι γνωστό ότι και οι δύο έχουν ένα κοινό. Είναι υβριστές του, κρυφά και φανερά.

Η «σκιώδης» υπουργός Εξωτερικών Ντόρα θα πάει να επισκεφτεί τον Τσίπρα, στη Βουλή κι όχι στο Μαξίμου όπως θα ήθελε για να βγάλει και καμιά φωτογραφία για το άλμπουμ της. Αφού την έχει πάρει χαμπάρι μέχρι και ο Αλέξης... Φαίνεται ότι η κόρη του Μητσοτάκη προετοιμάζει το έδαφος για να κάνει... Ντόρο στη Νέα Δημοκρατία όταν βρει την ευκαιρία. Για την ίδια, για τον αδερφό της; Ποιος ξέρει; Αλλά έτσι όπως πάει με τον Τσίπρα θα μείνει να μιλά.

Κι αν για την Ντόρα τα παιχνιδάκια είναι «έξις δευτέρα φύσις», για τον Δένδια τι να πει κανείς. Πολύ μουτρωμένος ήταν στην Κ.Ο. λες και τα είχε με τον Σαμαρά. Και ακούγεται ότι θέλει να πλασάρει τον εαυτό του ως «δελφίνο» με τη στήριξη της Καραμανλικής πτέρυγας.

Όμως, στην περίπτωση του Δένδια ισχύει το «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος». Ο άνθρωπος που ήταν ένας απλός δικηγόρος του Ρότσιλντ στην Κέρκυρα και ξαφνικά έγινε μέγας υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει αέρα. Ο Σαμαράς ήταν αυτός που τον έκανε πρώτο μάγκα και τον γνώρισε όλη η Ελλάδα. Αλλιώς θα πάλευε ακόμη για την έδρα με την... Γκερέκου. Αλλά φαίνεται ότι οι συμβουλές που του δίνουν οι πρώην μεγαλοδημοσιογράφοι – μυστικοσύμβουλοί του καθώς και οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τους οποίους συντρώγει πολλές φορές, τον έχουν «φουσκώσει» σαν το παγόνι. Δεν ξέρει άραγε ότι όσο γρήγορα ανεβαίνεις ψηλά τόσο περισσότερο κρότο κάνεις όταν πέφτεις;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα