Μέχρι που θα φτάσει η «συγκυβέρνηση» Τσίπρα – Καραμανλή;

Και ξαφνικά, χωρίς να ερωτηθεί το ΤΑΙΠΕΔ αλλά ούτε και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο Πάνος Σκουρλέτης αποφάσισε διοικητικές αλλαγές στον ΔΕΣΦΑ. Κάποιοι ήδη μιλούν για καρατομήσεις προκειμένου να βολευτούν κάποια «δικά μας παιδιά», ωστόσο, το θέμα αφενός είναι ότι κανείς δεν έχει ερωτηθεί για τις αλλαγές και αφετέρου τα πρόσωπα που επέλεξε ο υπουργός. Για την μεν πρώτη ένσταση τονίζεται αρμοδίως ότι η ΡΑΕ ως ανεξάρτητη αρχή εγκρίνει αλλαγές σε Εποπτικό Συμβούλιο ενεργειακής

επιχείρησης μόνο όταν υπάρχει αιτιολογημένη γνώμη και εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος, όπως για παράδειγμα όταν ο πρόεδρος ή κάποιο μέλος της διοίκησης δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, και κατά παράβαση κάθε διάταξης περί ανεξάρτητου διαχειριστή ενεργειακών δικτύων, το Εποπτικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ υπό τη νέα του σύνθεση συνεδρίασε, όχι στα γραφεία του ΔΕΣΦΑ ως όφειλε κανονικά, παρά σε γραφείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Μεσογείων.

Στη συνεδρίαση αυτή, το Εποπτικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ επιχείρησε υπό τη νέα του σύνθεση να αλλάξει 3 από τα 8 μέλη της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο, και έναν εκπρόσωπο των ΕΛΠΕ.

Σημειωτέον ότι η θητεία του Εποπτικού Συμβουλίου είναι 5ετής και λήγει στις 23 Απριλίου του 2018. Το όργανο έχει συσταθεί βάσει της Κοινοτικής Οδηγίας για το 3ο Ενεργειακό Πακέτο.

Για τη θέση του προέδρου στον ΔΕΣΦΑ ακούγεται το όνομα του Νίκου Μαυρομάτη ο οποίος ήταν πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Κι εδώ είναι όλο το «ζουμί» της υπόθεσης. Ο κ. Μαυρομάτης διορίστηκε πρόεδρος το 2007 με απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης Δ. Σιούφα και Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και έχει στενή σχέση με το λεγόμενο «καραμανλικό στρατόπεδο». Δηλαδή με απλά λόγια ή ο άνθρωπος είναι κορυφαίος μάνατζερ στο χώρο, η αριστερή κυβέρνηση δεν έβρισκε άλλον και τον επέλεξε ο Σκουρλέτης ή ο υπουργός έκανε ένα ακόμη ρουσφετάκι στον Καραμανλή.

Εμπρός της Γης οι βολεμένοι Καραμανλικοί, λοιπόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο τουρίστας στην εξουσία. Με πρόεδρο Δημοκρατίας δικό του, με τον Παπαγγελόπουλο υπέρτατο κριτή της δικαιοσύνης, με υπόγειες διαδρομές και συνεννοήσεις Καραμανλικών με την κυβέρνηση, με τηλεφωνάκια την ώρα της κρίσης Αλέξη και Κώστα.

Και ύστερα λένε στη ΝΔ γιατί δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Αμ όταν κοτζάμ πρώην πρωθυπουργός τα έχει βρει με τους παλαβούς Συριζαίους και με τους γιαλαντζί καραμανλικούς τύπου Καμμένου, πώς θα δει προκοπή ο Κυριάκος; Όπως είδε και ο Σαμαράς θα μου πείτε που τον ροκάνισε η παρέα της Ραφήνας...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα