Φακελος ερτ συνεχεια… μερος 7ο, προεκλογικα ρουσφετια, «εδω και τωρα αλλαγη», ρουλα κορομηλα!

14:10 13/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η κυβέρνηση Ράλλη και ΝΔ, μέσα από θύελλες, καταιγίδες και συμπληγάδες, έχουμε φτάσει στον Ιούνιο το '81 λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο λαοπρόβλητος Παπανδρέου με τους...
πύρινους λόγους και τα συνθηματά του δεν αφήνει περιθώρια στη ΝΔ να αντιδράσει. Μια λαοθάλασσα τον ακολουθεί παντού, πριν ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Το σύνθημα του, «εδώ και τώρα αλλαγή»
είναι το σήμα κατατεθέν σε όλες του τις ομιλίες, γραμμένο στο βήμα του ομιλητή! Η κυβέρνηση αν και βλέπει ότι χάνει το παιχνίδι της εξουσίας, τα δίνει όλα για να αντιστρέψει το κλίμα.

Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, μια κυβέρνηση επιστρατεύει όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα. Λέγονται υπερβολές, ψέματα, υποσχέσεις που ποτέ, ή σπάνια υλοποιούνται. Γίνονται διορισμοί σε οργανισμούς, πλερώνονται ψηφοθηρικά γραμμάτια και ρουσφέτια. Όλα αυτά περνάνε από τα ΜΜΕ και τον τύπο, που γίνεται συστηματικά πλύση εγκεφάλου μέσα από την κυβερνητική προπαγάνδα.

Η ΕΡΤ στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και είναι το εργαλείο-γενικά όλων των κυβερνήσεων-ελέγχου στο δρόμο για την εξουσία και χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση. Με γενικό διευθυντή τον Νίκο Δεληπέτρο. Αναπληρωτή τον Γιώργο Στεφανάκη βοηθό γενικό τον Δημήτριο Φακλή, διευθυντή τηλεόρασης τον Σπήλιο Χαραμή και ειδήσεων τον Άρη Μπουλούκο, επωμίζονται το βάρος των εξελίξεων μέχρι τη 18η Οκτωβρίου ημέρα των εκλογών. Οι τακτοποίηση προσώπων και διορισμός νέων, λίγο πριν τις εκλογές είναι απαραίτητη.

Στο Ραδιομέγαρο κυρίως, αλλά και στην ΥΕΝΕΔ, με πρόχειρους διαγωνισμούς γίνονται προσλήψεις διαφόρων σχετικών και άσχετων ειδικοτήτων. Παράλληλα στην ΕΡΤ διάφορα πρόσωπα με «βύσμα» πέρα από προσλήψεις-ορισμένου χρόνου-αλλάζουν ειδικότητες και θέσεις. Μέσα σε ψευτοδιαγωνισούς για προσλήψεις, οδηγών, κηπουρών, διοικητικών και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, υπάρχουν και ειδικότητες δακτυλογράφων. Οι διαγωνισμοί-προσλήψεις γίνονται με εσωτερικές διαδικασίες και 99% με συνέντευξη, όπου δεν χρειάζεται πρακτική δοκιμασία.

Μια τέτοια διαδικασία-δοκιμασία στη γραφομηχανή είναι και η πρόσληψη 6 δακτυλογράφων για τις «ανάγκες» των ειδήσεων και διοικητικών υπηρεσιών. Ο αριθμός των κοριτσιών που συμμετέχουν είναι τετραπλάσιος. Προϋπόθεση βέβαια για συμμετοχή είναι η άριστη γνώση γραφομηχανής. Σε αυτό το διαγωνισμό των δακτυλογράφων συμμετέχει και η Ρούλα Κορομηλά. Η επιτροπή του διαγωνισμού δίνει εντολή έναρξης της διαδικασίας για δακτυλογράφηση. Η Ρούλα μετά το τέλος παύσης της εντολής δεν έχει πιάσει ούτε τη βάση διότι δεν έχει καμία σχέση με δακτυλογραφήσεις.

Τα αποτελέσματα βγαίνουν, και η Ρούλα είναι εκτός(!).Τα κορίτσια καλούνται να υπογράψουν τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, που έχουν περάσει, όλα με ημερομηνία 24-6-81. Το τελευταίο κορίτσι υπογράφει 29-6-81, πέντε μέρες αργότερα και είναι η Ρούλα Κορομηλά. Με παρέμβαση «ΈΞΩΘΕΝ», τη θέση μιας επιτυχούσας παίρνει η αποτυχούσα. Και για να μην γράφουμε αερολογίες, αντιγράφω από την επετηρίδα της ΕΡΤ τα ονόματα και τυπικά προσόντα των δακτυλογράφων.

Όνομα επώνυμο Γεν. Χρον. πρόσλ. Σπουδές Προυπηρ.

Καραμάνη Ασπασία Τ. 1953 24-6-81 Απ.Γυμν. Βεβ. Λογισ. ----
Λάζαρη Αθανασία Θ 19 63 24-6-81 Απ. Γυμν. Βεβ. Αγγ. Δακτ. ----
Χολέβα Μαρία Δ. 1954 24-6-81 Απολ. Γυμν. ----
Μπουντούρη Στυλιανή Π 1960 24-6-81 Απολ. Γυμν. Ετη 1 μ4
Μπόθου Ειρήνη Κ. 1951 24-6-81 Απολ.Γυμν.Βεβ. Γραμ.&λογ. Έτη 9μ 3

Κορομηλά (Θεοδώρα)Ρούλα Σ. 1957 29-6-81 Απολ. Γυμν. ----

Όλα όσα αναφέρω δεν έχουν καμιά προσωπική αιχμή. Είμαι και εγώ ένας από τους φίλους και θαυμαστές της, «Bravo Ρούλα» και μπράβο στο κορίτσι που τα κατάφερε. Η αλήθεια όμως για κάποια πρόσωπα που θεωρούνται είδωλα, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η περίπτωση της Ρούλας δεν είναι η μοναδική, απλά είναι μία από τις πλέον οφθαλμοφανείς. Εδώ θα έχουμε συνέχεια. Για τα κορίτσια που συμμετείχαν ήταν μια αδικία. Ποιος όμως θα αμφισβητούσε την πρόσληψη την ώρα των εκλογών, παρά την όποια ένσταση προς την επιτροπή;

Στα 24 της χρόνια η Ρούλα δεν φαίνεται να έχει εργαστεί ούτε μία μέρα. Όπως και να έχουν τα πράγματα η Ρούλα προσελήφθηκε ξεκινώντας την καριέρα της από τα γραφεία της ΕΡΤ στη Μουρούζη κάνοντας αποδελτιοποίση του τύπου, για τις ανάγκες της ραδιοτηλεόρασης, αφού ήταν αδύνατον να εργαστεί ως δακτυλογράφος.

Θα έχουμε βέβαια συνέχεια και σε άλλες προσπάθειες της για να εμφανιστεί στο γυαλί, μέχρι την ημέρα που το όνειρο της μέσα στην ΕΡΤ, έγινε πραγματικότητα όπως και πολλών άλλων κοριτσιών που πέρασαν από το ραδιομέγαρο και σήμερα, είναι ή το παίζουν «βεντέτες» ξεχνώντας τα πρώτα τους βήματα.

Οι εκλογές όμως πλησιάζουν, η 18η Οκτωβρίου δεν είναι μακριά, οι περιοδείες των πολιτικών βρίσκονται στο ζενίθ. Ράλλης-Παπανδρέου στο αποκορύφωμα της πολιτικής διαμάχης.

Φακελος ΕΡΤ συνέχεια… μέρος 8ο , Στη μάχη των εκλογών και η ΕΡΤ, «εδώ και τώρα αλλαγή», μείνετε κοντά μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα