Με την εθνική κυριαρχία ΔΕΝ παίζουμε!!!

Ας αφήσουμε την οικονομία, όπου τα έχουν κάνει μαντάρα και ας πάμε στα κρίσιμα εθνικά θέματα και στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ας μας πει έστω ένας Έλληνας αν αισθάνεται περήφανος για την εικόνα αυτή. Αν δηλαδή οι υπεύθυνοι της εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τον τελευταίο καιρό.

Ας ξεκινήσουμε από τον Τσίπρα. Επειδή το να γίνεις πρωθυπουργός είναι εύκολο όπως αποδείχθηκε απ’ αυτόν, αλλά το να

γίνεις ηγέτης που θα εμπνέεις εμπιστοσύνη στο λαό είναι εξαιρετικά δύσκολο, ας δούμε τι έχει κάνει μέχρι στιγμής. Τους πρώτους μήνες του 2015 τα έσπασε με όλους και με το ζόρι τον άκουγαν να μιλά με τα κουτσοαγγλικά του. Στη συνέχεια, με την κωλοτούμπα που κατάφερε έκανε φίλους τον Ρέντσι και τον Ολάντ καθώς και όλους τους σοσιαλιστές της Ευρώπης. Επέμεινε σ’ αυτούς παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καμιά δύναμη. Ο Ρέντσι μας αποχαιρετά, ο Ολάντ με τον οποίο τα είπαν στο Αμπου Ντάμπι, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ο Πορτογάλος Κόστα με το ζόρι κρατιέται και είναι δεδομένο ότι θα πάει σε νέο μνημόνιο.

Οι φιλίες με τους Podemos έσπασαν στην πορεία, ο βρετανός Κόρμπιν είναι ανυπόληπτος, κάτι παρτάλια στη Γερμανία του Ντε Λίνγκε είναι για γέλια. Ακόμη και στους Δημοκρατικούς που πόνταραν έχασαν και τώρα ψάχνουν να βρουν συμμαχίες στην Ουάσιγκτον.

Έτσι λοιπόν ο Τσίπρας έχει μείνει μόνος του και η Ελλάδα ουσιαστικά απομονωμένη να διοργανώνει κάτι Μεσογειακές ανοησίες που κανείς δεν τους δίνει σημασία. Για να μην πούμε για το ύφος, το στυλ του Τσίπρα που μας εξευτελίζει διεθνώς. Θυμόμαστε τι έγινε με τον Κλίντον, θυμόμαστε και με τον Ομπάμα.

Όσο για τον υπουργό Άμυνας, τα έχουμε πει και τα έχουμε δει όλα. Ο ακομβίωτος στρατηγός έχει γίνει περίγελος ακόμη και των Τούρκων. Τζάμπα μαγκιά, ύφος στρατηγού, περιοδείες και κόκκινα χαλιά για την πλάκα, στρατιωτικές στολές παραλλαγής λες και είναι όλο το χρόνο απόκριες. Τη μια είναι φίλος με τους Ρώσους, την άλλη παρακαλάει τους Αμερικάνους, την τρίτη λιβανίζει τους Δημοκρατικούς και στη συνέχεια κάνει ανοίγματα στους Ρεπουμπλικάνους. Γενικώς… δεν το έχει το παιδί και κάποιος πρέπει να τον μαζέψει.

Η Ελλάδα στα χέρια δύο ανίκανων κι επικίνδυνων ανθρώπων που κάνουν μικρή τη χώρα με την παρουσία τους και τη διπλωματική τους… ανικανότητα. Σε άλλες εποχές υπήρχαν άνθρωποι στα κρίσιμα υπουργεία που ήξεραν τι πρέπει να κάνουν αλλά και που είχαν σοβαρούς συμβούλους δίπλα τους. Τώρα συμβουλεύει ο Καρανίκας και κάνει κουμάντο μια ομάδα ανθρώπων που ζητούν διπλωματικές σχέσεις με τους Κουβανούς αλλά είναι ανίκανοι να δουν τις πραγματικές ανάγκες που έχει την παρούσα στιγμή η χώρα. Ο Αλέξης και ο Πάνος θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν όλους, το χειρότερο όμως είναι ότι βάζουν σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία της πατρίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα