Μαζικοί γκέι γάμοι στην Ουάσιγκτον

Ημέρα χαράς και αγαλλίασης για τους ομοφυλόφιλους των ΗΠΑ η σημερινή, καθώς η Ουάσιγκτον έδωσε το πράσινο φως για την νομιμοποίηση των γάμων τους, ενώ αναμένεται εκατοντάδες ζευγάρια να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ουάσιγκτον, Μέιν και Μέριλαντ έγιναν οι πρώτες αμερικανικές πολιτείες που επέτρεψαν τους γάμους ομοφυλόφιλων. Την Πέμπτη που τέθηκε ο νόμος σε εφαρμογή,  εκατοντάδες ζευγάρια έσπευσαν να βγάλουν άδειες γάμου, ,ενώ σήμερα λήγει

το διάστημα των τριών ημερών που απαιτείται για να επικυρωθούν –εξ ου και η τόση βιασύνη. Πολλά από τα ζευγάρια αυτά έχουν ήδη υιοθετήσει παιδιά και ανυπομονούν να νομιμοποιήσουν τη σχέση τους. Και για να το γιορτάσουν δεόντως, ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχει και ομαδική τούρτα, που θα καλύπτει 400 ζευγάρια.

Η αμερικανική κοινή γνώμη φαίνεται να αποδέχεται όλο και περισσότερο τους γάμους ομοφυλόφιλων, που έχουν γίνει νόμιμοι πλέον σε έξι πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια. Τριανταμία πολιτείες όμως έχουν περάσει νομοθετικές ρυθμίσεις που απαγορεύουν τους εν λόγω γάμους. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 49% των Αμερικανών είναι υπέρ και το 40% κατά. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ταχθεί υπέρ των γάμων ομοφυλόφιλων, τον περασμένο Μάιο. Το δικαστήριο ερευνά το ενδεχόμενο τροποποίησης των νόμων όσον αφορά και άλλα θέματα των παντρεμένων ομοφυλόφιλων, όπως τα φορολογικά και η μετανάστευση.

http://www.reuters.com/article/2012/12/08/us-usa-gaymarriage-washington-idUSBRE8B709D20121208

Keywords
Τυχαία Θέματα