Σαμαράς: «Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να εκπέμψουν Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο» (βίντεο)

Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα βάζει μπρος τις μηχανές για ανάπτυξη από το β’ εξάμηνο του 2013, τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αποκλειστική συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή», η οποία θα δημοσιευτεί αύριο.

«Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να εκπέμψουν Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός,

ο οποίος χθες το βράδυ έφτασε στην Κύπρο.

Τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες, όπως το Κυπριακό και τα προγράμματα οικονομικής αναπροσαρμογής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου.

Το δείπνο παρέθεσε ο κ. Χριστόφιας στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό.

Ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της οικογένειας του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του οποίου θα είναι σήμερα το πρωί κεντρικός ομιλητής.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει επίσης στο ξενοδοχείο του χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για το Μόναχο, όπου θα έχει συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

Αύριο, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Όσλο της Νορβηγίας, για την παραλαβή (μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες) του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που φέτος απονέμεται στην Ε.Ε..

Keywords
Τυχαία Θέματα