Μακελειό στη Συρία με δεκάδες νεκρούς - Καμικάζι χτύπησε λεωφορεία με αμάχους

Νέο μακελειό σημειώθηκε στη Συρία από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που έγινε κοντά σε κομβόι λεωφορείων τα οποία περίμεναν για να εισέλθουν στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγάκι σήμερα εναντίον αυτοκινητοπομπής λεωφορείων όπου επέβαιναν άνθρωποι που εγκατέλειπαν φιλοκυβερνητικές περιοχές, σύμφωνα με το νεότερο

απολογισμό.

«Υπάρχουν τραυματίες που υπέκυψαν στα τραύματά τους και εντοπίζουμε περισσότερους νεκρούς» επισήμανε η ΜΚΟ.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 38 άνθρωποι που έφευγαν από τις φιλοκυβερνητικές περιοχές Φούα και Κεφράγια, τέσσερις αντάρτες που επιτηρούσαν τα λεωφορεία σε μια ζώνη διέλευσης δυτικά της πόλης του Χαλεπιού (βόρεια) και έναν άνθρωπος που δεν έχει αναγνωριστεί από τη μκο.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 24 νεκρούς σε αυτήν την επίθεση.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών. Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

Σύμφωνα με ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση, η αιματηρή έκρηξη που έπληξε κομβόι λεωφορείων που περίμεναν να εισέλθουν στο Χαλέπι, έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα