Μαχαίρωσαν υποψήφια δήμαρχο της Κολωνίας

Η 58χρονη Χενριέτε Ρέκερ δέχθηκε επίθεση ενώ βρισκόταν σε μια αγορά στην Κολωνία, εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Η υποψήφια δήμαρχος, η οποία θεωρείται φαβορί, δέχθηκε τα χτυπήματα από έναν άνδρα που φέρεται να παρακινήθηκε από το μίσος του για τους πρόσφυγες.

Η Ρεκερ, επικεφαλής κοινωνικών υποθέσεων της Κολωνίας, έκανε την προεκλογική της εκστρατεία σε μια αγορά, όταν ο δράστης την πλησίασε το Σάββατο το πρωί. Ενώ οι υποστηρικτές της μοίραζαν λουλούδια στους πιθανούς ψηφοφόρους, ο άνδρας ζήτησε ένα τριαντάφυλλο και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στο στομάχι,

σύμφωνα με μάρτυρες. Φέρεται να φώναξε κάτι για το «κύμα προσφύγων» λίγο πριν από την επίθεση και: «Εγώ είμαι ο Μεσσίας. Το κάνω για όλους σας».

Η Ανέτ φον Βάλντοφ, μία φιλελεύθερη πολιτικός, επίσης τραυματίστηκε σοβαρά όπως και τρεις ακόμα βοηθοί της Ρέκερ. Ο άνδρας, ο οποίος κρατούσε δύο μαχαίρια, αφοπλίστηκε από εμπόρους της αγοράς και εργαζόμενους στην προεκλογική εκστρατεία. Συνελήφθη χωρίς αντίσταση. Η Ρέκερ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η αστυνομία χαρακτήρισε την κατάστασή της «σταθερή» το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Κολωνίας Βόλφγκανγκ Άλμπερς είπε ότι ένας 44χρονος ύποπτος είχε συλληφθεί και ήταν υπό κράτηση. Ο άνδρας, ο οποίος ζει στην Κολωνία, ήταν άνεργος εδώ και πολλά χρόνια και «ομολόγησε ότι είχε ξενοφοβικά κίνητρα», πρόσθεσε. Ο ύποπτος θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση. Δεν υπήρξε καμία ένδειξη για συνεργούς.

Η Ρέκερ είναι υπεύθυνη στην Κολωνία για τη στέγαση των προσφύγων και την ένταξή τους. Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή έχουν κατέβει χιλιάδες στους δρόμους, σε διαδηλώσεις υπέρ αλλά και κατά των προσφύγων. Οι αυριανές εκλογές πάντως θα διεξαχθούν, δήλωσαν αξιωματούχοι, παρότι η Ρέκερ θεωρείται μία κορυφαία υποψήφια. Η Ρέκερ κατεβαίνει ως ανεξάρτητη, αλλά υποστηρίζεται από τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και δύο άλλα κόμματα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε τη λύπη της για τα γεγονότα και προέτρεψε τους ανθρώπους να ψηφίσουν και να δείξουν ότι «εξτρεμιστές και τρελοί δεν έχουν καμία πιθανότητα στην Κολωνία».

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα