«Bonjour Ολαντρέου»

Είναι Μάιος του 2012 και ο Τσίπρας από το Παρίσι που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, που όμως δεν περιελάμβανε συνάντηση με τον Ολάντ αναφέρει:

«Σε ότι αφορά τον Γάλλο πρόεδρο θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να μη δέχεται με βάση το πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κομμάτων και να θέλει να συναντά μονάχα αρχηγούς κρατών, είναι απολύτως κατανοητό. Αλλά πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Και κυρίως αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν μετεκλογικά, διότι αν ο γαλλικός

λαός έστειλε τον κ. Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο τον έστειλαν όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει αυτή την πολιτική». Ο Πρόεδρος Ολάντ πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Αυτά έχουν καταγραφεί στην ιστορία, όπως και όλα όσα έχει πει για την… μαντάμ Μέρκελ, τα νταούλια και την Ευρώπη που θα υπέκυπτε στην ελληνική αριστερά. Τα θυμίζουμε ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Ολάντ την Πέμπτη και Παρασκευή στην Αθήνα, μαζί με 7 υπουργούς και 70 επιχειρηματίες. Μια επίσκεψη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθεί περίπου ως ιστορική. Διαρρέει τις προσδοκίες που έχει από αυτήν την επίσκεψη και μιλά για τον φίλο Γάλλο πρόεδρο που θα επιβεβαιώσει ότι στηρίζει την Ελλάδα σε αντίθεση με τη Γερμανία. Μάλιστα στο Μαξίμου ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση αν ο Ολάντ ξεστομίσει κάτι του τύπου «πρέπει να μειωθεί το χρέος».

Βεβαίως ο Τσίπρας και οι… ριζοσπάστες υπουργοί του δεν θα περιμένουν τον Γάλλο έχοντας σηκώσει πανό που θα λένε «Bonjour Ολαντρέου». Τώρα αίφνης ο Ολάντ έγινε φίλος της Ελλάδας.

Φυσικά και δεν θα ξεσηκώσουν τον κόσμο για να βγει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί που έρχεται ένας ξένος πρόεδρος με 70 επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και… έμποροι όπλων ή εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αν στην κυβέρνηση ήταν ο Σαμαράς κι έρχονταν τόσοι επιχειρηματίες η αριστερά του καναπέως και του χαβιαριού θα έλεγε «ξεπουλιέται η Ελλάδα στους Γάλλους», «έξω οι Γάλλοι αποικιοκράτες», «η ΝΔ είναι υποτελής της Γαλλίας» και άλλες τέτοιες ανοησίες με τις οποίες χρόνια τώρα τράφηκε το αριστερό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Μην περιμένετε διαδηλώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, άντε για την τιμή των όπλων κανένα ΠΑΜΕ να κάνει μια συγκεντρωσούλα.

Το γαλλόφωνο RTL σε άρθρο στην ιστοσελίδα του, που αναδημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», έχει τίτλο «Η Γαλλία παίρνει θέση για να εξαγοράσει κομμάτια της Ελλάδας». Είπε τίποτε το Μαξίμου;

Τώρα ο Αλέξης έγινε φίλος με τον Ολάντ και προσδοκά δισεκατομμύρια… ξεπουλώντας λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα και ό,τι άλλο πουλιέται στην Ελλάδα.

Όμως, ποιος μπορεί να περιμένει κάτι καλό από την επίσκεψη αυτή όταν χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για προπαγάνδα; Όταν μετά τους Ρώσους, τους Κινέζους και τους BRICS σειρά παίρνουν οι Γάλλοι για να γίνουν σωτήρες της Ελλάδας και να ξεχαστούν τα σκληρά μέτρα του μνημονίου;

Μπορεί ο Τσίπρας να ξεφτιλίστηκε στις ΗΠΑ με τα κουτσοαγγλικά του και την άθλια εμφάνισή του, αλλά δεν το βάζει κάτω. Μπορεί με τα γαλλικά να έχει καλύτερη τύχη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα