Νταβούτογλου: Θα συνεργαστούμε με την Ευρώπη για το μεταναστευτικό - Μέρκελ: Θα επιταχύνουμε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Τη διάθεση της Τουρκίας να συνεργαστεί με τη Γερμανία και την Ευρώπη για την επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος εξέφρασε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ζητώντας, ωστόσο, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντηση που είχε με την Αγκελα Μέρκελ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε πως είναι στις προτεραιότητες

της Τουρκίας να συνεργαστεί με τη Γερμανία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ σημείωσε επίσης πως η μεταναστευτική κρίση είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά εάν δεν δοθεί δυναμική και ουσιαστική λύση εντός της Συρίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Νταβούτογλου στη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ ζήτησε, μεταξύ άλλων, την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε πως είναι θετική εξέλιξη η ελεύθερη μετακίνηση των τούρκων πολιτών στην Ευρώπη χωρίς τη χρήση βίζας.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ είπε πως η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Πώς μπορούμε να οργανώσουμε την ενταξιακή διαδικασία πιο δυναμικά;» ρώτησε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον τούρκο πρωθυπουργό.

«Η Γερμανία είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα κεφάλαια 23 και 24. Μπορούμε να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες», είπε.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα