Χαλαρα 4-1 νικη για την εθνικη με γκολαρα του μητρογλου (βιντεο)

23:53 6/9/2016 - Πηγή: Fimotro
Η Εθνική έκανε το χρέος της επικρατώντας με 4-1 του αδύναμου Γιβραλτάρ στο επίσημο ντεμπούτο του Μίχαελ Σκίμπε ξεκινώντας με νίκητις υποχρεώσεις του στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018...
Ωστόσο, παρά το εύρος του σκορ, η Εθνική δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της αφού φανέρωσε πολλά προβλήματα στον δημιουργικό τομέα, ενώ δεν απέφυγε τα ουκ ολίγα ατομικά λάθη στην άμυνα. Το επόμενο παιχνίδι των προκριματικών είναι προγραμματισμένο για τις 7 Οκτωβρίου με την Ελλάδα
να υποδέχεται την Κύπρο.

O Μίχαελ Σκίμπε διατήρησε σχεδόν την ίδια ενδεκάδα με το νικηφόρο φιλικό κόντρα στην Ολλανδία με μοναδική αλλαγή τον Μπακασέτα αντί του Χολέμπας στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Γκολάρα Μήτρογλου και απάντηση Γουόκερ

Η Εθνική μπήκε στο γήπεδο ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ ώστε να απαλλαχθεί από το άγχος κόντρα στους κατώτερους ποιοτικά αντιπάλους της και το πέτυχε. Στο 10' ο Τοροσίδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, οι αμυντικοί απομάκρυναν πάνω στον Μήτρογλου, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό εναέριο σουτ με το δεξί γράφοντας το 1-0!

Παρ' όλα αυτά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Οι διεθνείς άρχισαν να κάνουν ατομικά λάθη δίνοντας μέτρα και θάρρος στο Γιβραλτάρ. Στο 25' ο Σάμαρης "πούλησε" την μπάλα με αποτέλεσμα ο Κασιάρο να μπει στην περιοχή και να σουτάρει, αλλά τον Μανωλά να βάζει την κόντρα παραχωρώντας κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και η ψυχρολουσία με τον Γουόκερ να συγκλίνει από τα δεξιά και με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Καρνέζη ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Ξέσπασμα με 3 γκολ!

Μετά την ισοφάριση οι παίκτες του Γιβραλτάρ κλείστηκαν για να κρατήσουν το σκορ εγκλωβίζοντας την Εθνική που δεν έδειχνε να έχει φαντασία ώστε να διασπάσει την άμυνα και προσπαθούσε να απειλήσει με ανεπιτυχείς σέντρες, κυρίως από τον Βασίλη Τοροσίδη. Ευτυχώς, σε μια από αυτές στο 44', ο Γουάισμαν έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του κάνοντας αυτό που δεν μπορούσαν οι διεθνείς μας για σχεδόν 35 λεπτά!

Μέσα στο επόμενο δίλεπτο η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει ακόμα 2 γκολ "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι. Στο 45' ο Φορτούνης έφυγε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Μήτρογλου, "τσίμπησε" την μπάλα δίπλα από τον Πέρεζ και έκανε το 3-1 σε κενή εστία. Ένα λεπτό αργότερα ο Τοροσίδης μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση νικώντας και πάλι τον τεραμτοφύλακα του Γιβραλτάρ.

Χωρίς ρυθμό στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε όπως το πρώτο για την Ελλάδα, η οποία αδυνατούσε να απειλήσει με εξαίρεση ένα ωραίο σουτ του Φορτούνη που έδιωξε δύσκολα ο Πέρεζ στο 58'. Αντίθετα, οι αντίπαλοί μας είχαν δυο πολύ καλές στιγμές τόσο με το σουτ του Τσιπολίνα από κοντά που απέκρουσε ο Καρνέζης (50') και την τρομερή ευκαιρία του Γκαρσία που δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στ δίχτυα από το ένα μέτρο (59')!

Η είσοδος του Γιαννιώτα αντί του Μάνταλου έδωσε πνοή στο παιχνίδι της Εθνικής, η οποία όμως αδυνατούσε να παράξει παιχνίδι από τον άξονα επιμένοντας κατά κόρον σε σέντρες από τα πλάγια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απείλησε σε πολύ λίγες περιπτώσεις με κορυφαίες το κοντινό πλασέ του Μπακασέτα (70') και την κεφαλιά του Τοροσίδη (77') που αποκρούστηκαν από τον Πέρεζ. Στο 89' ο Βέλλιος είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα της Εθνικής, ωστόσο πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ, ενώ στις καθυστερήσει ο Γιαννιώτας νικήθηκε από τον Πέρεζ.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Γουντ): Πέρεζ, Γουάισμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Ράιαν Κασκιάρο, Τζόσεφ Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόζιο (71' Κάιλ Κασκιάρο), Ερνάντες, Κουμπς (85' Γιόμε), Λι Κασκιάρο.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Μανιάτης (71' Τζιόλης), Μάνταλος (62' Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (73' Βέλλιος).
Keywords
Τυχαία Θέματα