Κομισιόν: Καμία Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδος και των Εταίρων.

Σε δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδος δήλωσε: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι στιγμές στις συζητήσει για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος». «Οι εργασίες της Ελλάδας θα πρέπει να ενταθούν εν όψει του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά,

προσθέτοντας πως οι επαφές με τη χώρα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζονται.

Στο ίδιο ζοφερό κλίμα κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σχοινάς ο οποίος «σημείωσε πως η αδυναμία σύγκλισης των απόψεων σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων, αποτελεί εμπόδιο στη διαδικασία που συμφώνησαν όλες οι πλευρές να ακολουθήσουν στις 20 Μαρτίου».

Πρόκειται για μια ακόμη δήλωση που φανερώνει το «μαρτύριο του αργού θανάτου» που βιώνει η χώρα μέχρι τις 24 Απριλίου. Στο ίδιο πλαίσιο η νέα άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών τριετών ομολόγων στο εντυπωσιακό επίπεδο των 28% αναδεικνύει και τις αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών μπροστά σε ένα πιθανό διαπραγματευτικό αδιέξοδο, το οποίο θα μπορούσε να φέρει την ελληνική οικονομία αντιμέτωπη με ακόμα χειρότερες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα