Έπεσε η μάσκα της "Aριστεράς"

Τα αποπαίδια του Στάλιν θυμήθηκαν και πάλι τα γράμματα που έμαθαν στο Πανεπιστήμιο: Συνδικάτο που δεν το ελέγχουμε, δεν είναι καλό συνδικάτο. Έτσι λοιπόν Τσίπρας, Λαφαζάνης κατάφεραν να αναβιώσουν στο κέντρο της Αθήνας παλιές μέρες , μεγάλων συγκεντρώσεων και η κυβέρνηση ήδη καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ.

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη της κρίσης,

διαδήλωσαν περίπου 6.000 άτομα, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία που τους στερεί η ελληνική κυβέρνηση. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη συμβαίνει το εξής παράδοξο: Η, επένδυση έχει ξεκινήσει, οι εργαζόμενοι θέλουν να εργαστούν και η κυβέρνηση τους στερεί το δικαίωμα, σταματώντας βίαια και αναίτια μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι η πρώτη κυβέρνηση στην ιστορία που δημιουργεί «άμεση ανεργία» σε μια χώρα. Και είναι λογικό, αφού πρόκειται για μια παλαιοκομματική ΚΟΒΑ συντρόφων με φοβικά, εχθρικά σύνδρομα προς κάθε ιδιωτική επένδυση, προς κάθε πρωτοβουλία.

Εντάξει μπορεί να πέταξε στην εξορία την εργατική τάξη της χώρας, είναι όμως Ντροπή να μην σέβεται το ιερό δικαίωμα στην εργασία. Προχωράει όμως ένα βήμα παραπάνω. Στην αντιμετώπισή τους.

[photo_1]

Για αυτό ακριβώς υλοποιεί την πάγια στρατηγική των ολοκληρωτικών καθεστώτων, που με όρους κινηματικούς, συνοψίζεται σε μία λέξη: Αντισυγκέντρωση. Την ίδια ώρα που 6.000 άτομα με τις οικογένειές τους, αγωνίζονται για το δικαίωμα στην δουλειά, η κυβέρνηση με τους δορυφόρους της, διοργανώνει αντισυγκέντρωση κατά της επένδυσης, και κατ’ ουσίαν κατά της δουλειάς. Ποιοι είναι στην αντισυγκέντρωση αυτή; Ένα κράμα των καταληψιών της Πρυτανείας, των υπερασπιστών του Ξηρού, των μπαχαλάκηδων των Εξαρχείων και των νεόπλουτων οικολόγων. Αυτοί είναι οι επαγγελματίες επαναστάτες, που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο.

Σε μια χώρα που το ζητούμενο είναι οι θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση προσκολλημένη στις περιβαλλοντικές της εμμονές και σε έναν πρωτόγονο οικολογικό τυχοδιωκτισμό, παγώνει την υλοποίηση 300 στρεμμάτων στις Σκουριές, διαδικασία απαραίτητη για την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού και την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας. Το αξιοσημείωτο είναι πως είχε προηγηθεί ο έλεγχος νομιμότητας των πρωτοκόλλων που μολονότι δεν έφερε στο φως παρατυπίες, το ΥΠΑΠΕΝ αποφάσισε να μπλοκάρει την υλοτόμηση, κίνηση που εργαζόμενοι και επενδυτές θεωρούν αστήρικτη νομικά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Χατζής Γιώργος τόνισε πως «διεκδικούμε το αυτονόητο: μία σαφή πολιτική θέση με το τι θα γίνει με τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Πρόκειται για μία νόμιμη επένδυση. Ζητάμε να βγει ο πρωθυπουργός και να δηλώσει ότι θα προχωρήσει. Είναι 11 χωριά που ζουν άμεσα από αυτό. Θέλουμε εδώ και τώρα απάντηση».

[photo_2]

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αδυνατεί να αντιληφθεί πως είναι κυβέρνηση. Ως antinews δεν μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η εταιρεία, ποιος θα κάνει τις επενδύσεις. Εκείνο που αποτελεί αναγκαιότητα είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, από εκείνες τις επενδύσεις που είναι νόμιμες. Μας ενδιαφέρει με λίγα λόγια οι επιχειρηματίες να μπορούν να δημιουργήσουν και οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν.

Τουναντίον η πολιτική της κυβέρνησης και σε αυτό το θέμα είναι αυτοκτονική: Δημιουργεί ανεργία και δίνει το χειρότερο δυνατό παράδειγμα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε να σας πετάξουν στο δρόμο

[photo_3]

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδ. Γεωργιάδης. «Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε να σας κλείσουν τα σπίτια και να σας πετάξουν στο δρόμο», δήλωσε ο πρώην υπουργός. «Αυτή η κυβέρνηση, δήθεν αριστερή, που δήθεν ενδιαφέρεται για τον εργάτη θα σας αφήσει ανέργους. Πάμε τώρα στον υπουργό», συμπλήρωσε.

Παπαμιμίκος: Ας αφήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τα επικοινωνιακά παιχνίδια και ας ασχοληθεί επί της ουσίας με τους ανθρώπους και τη χώρα

[photo_4]

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιώργου Βαγιωνά, του Υπεύθυνου του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, του Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Θεόδωρου Ματάλα και του Μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Φίλιππου Ταυρή, συναντήθηκε με εκπροσώπους των συγκεντρωμένων μεταλλωρύχων έξω από τη Βουλή.

Αμέσως μετά ο κ. Α. Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις.

Μόνο έτσι θα χτίσει ισχυρή οικονομία, μόνο έτσι θα δημιουργηθούν δουλειές.

Ας αφήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τα επικοινωνιακά παιχνίδια και ας ασχοληθεί επί της ουσίας με τους ανθρώπους και τη χώρα.

[photo_5]

[photo_6]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα