Τέλος στη μηδενική ανοχή της κυβέρνησης στους αντιεξουσιαστές προαναγγέλλει ο Γιάννης Πανούσης!

«Ξαναχτύπησε» ο Γιάννης Πανούσης και «καρφώνει» Τσίπρα λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός δεν είναι πολύ μακριά από τις απόψεις μου» ύστερα από δύο-τρεις συζητήσεις που είχαν οι δύο άνδρες. Έχουν μάλιστα συμφωνήσει να λήξουν σήμερα-αύριο την κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτά δηλώνει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM ο υπουργός προστασίας του πολίτη.

Σημειώνουμε πως ήδη η αστυνομία έχει αλλάξει στάση μετά

το Πάσχα προχωρώντας σε συλλήψεις και προσαγωγές αλλά και αποκλείοντας την είσοδο νέων καταληψιών στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Θυμίζουμε ακόμη τα όσα ήδη γράφαμε στο antinews από τις 4 Απριλίου και τα οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνει πλήρως με τα όσα λέει ο Γιάννης Πανούσης. Το θέμα που τίθεται πλέον είναι γιατί και ποιοι στην κυβέρνηση εμπόδιζαν Πανούση και Τσίπρα να πάρουν μέτρα που παίρνουν ύστερα από ένα 20ημερο. Όπως και να έχει πάντως ο Γιάννης Πανούσης εκτίμησε ότι «πάρα πολύ γρήγορα, ίσως και εντός της εβδομάδας θα εμφανιστεί το άλλο πρόσωπο» της κυβέρνησης, εννοώντας το τέλος του δόγματος της ανοχής σε ότι αφορά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους καταληψίες αντιεξουσιαστές. Ωστόσο σε ότι αφορά το θέμα της επέμβασης των ΜΑΤ ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται με ευθύνη και αίτημα των πανεπιστημιακών αρχών και αφού υπάρχει μια γενικότερη ομοθυμία για κάτι τέτοιο.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ακόμα και στο Πανεπιστήμιο ελάχιστοι ήταν αυτοί που είπαν να μπουν τα ΜΑΤ, γιατί έχει έναν συμβολισμό το Πανεπιστήμιο. Δεν κάνεις εύκολα αυτή την κίνηση. Πρέπει να λήξει σήμερα ή αύριο αυτή η ιστορία, αλλά κυρίως πρέπει να μην ξαναγίνει. Γιατί η μηδενική ανοχή δεν οδήγησε πουθενά. Πρέπει να επιστρέψουμε σ’ ένα μοντέλο που θα λέει ότι υπάρχει ένα κοινωνικό ακαδημαϊκό συμβόλαιο, δηλαδή να πάει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου και να ανοίξει το υπόγειο, όπου υπάρχουν τα πολεμοφόδια, τα ΜΑΤ θα πάνε; Ας έρθει ο πρύτανης και να πει «υπάρχει κάτι στο υπόγειο, να πάτε να το ανοίξετε». Πρέπει να υπάρξει μια ομοφωνία στη διαχείριση και τη στάθμιση ανάμεσα στις πρυτανικές αρχές, τις εισαγγελικές και τις αστυνομικές, μια συζήτηση στάθμισης.».

Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Πανούσης επιβεβαιώνει τις τριβές που έχει με τον Νίκο Παρασκευόπουλο αποστασιοποιούμενος από το νομοσχέδιο με τη φωτογραφική διάταξη για την απελευθέρωση Ξηρού, ενώ για τους «μπαχαλάκηδες» τονίζει ότι τα Εξάρχεια ελέγχονται από τη μαφία και πως οι μπαχαλάκηδες είναι «έμμισθοι» της μαφίας και επιχειρηματιών για να προκαλούν κάθε λογής μπάχαλα και καθόλου οργισμένοι νέου που δήθεν αντιδρούν στο σύστημα και το κατεστημένο.

Αιχμές αφήνει τέλος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τη στάση τους στο θέμα των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής τονίζοντας ότι «Έχουμε ένα πρόβλημα, το οποίο έχει μια βάση επενδυτική, μια απόφαση δηλαδή εάν θα πρέπει να κλείσει, να ανοίξει, να διαφοροποιηθεί και αντί να συζητηθεί αυτό σε επίπεδο υπεύθυνων, υπουργών κλπ, μπαίνει το τι θα κάνει η Αστυνομία. Προφανώς η Αστυνομία θα προσπαθήσει να μην συγκρουστούν, αλλά έτσι λύνεται το πρόβλημα των Σκουριών; Διότι μερικοί βουλευτές κάνουν ακόμα αντιπολίτευση στον εαυτό τους, δηλαδή καταγγέλλουν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που είναι στην κυβέρνησή τους, διότι δεν ελέγχει την Αστυνομία. Δηλαδή τον πολιτικό προϊστάμενο της κυβέρνησης τους. Τον καταγγέλλουν, διότι λένε πως η Αστυνομία πήρε μέτρα υπέρ των εργαζομένων. Οι εικόνες πάντως δεν έδειξαν αυτό. Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το λύσει η Πολιτεία. Η Αστυνομία θα κοιτάξει να μην υπάρξουν φθορές και θύματα.»

Τέλος ο Γιάννης Πανούσης αποκαθηλώνει το τσίρκο του δήθεν ευέλικτου και μικρού υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας ότι το χαρτοφυλάκιό του θα πρέπει να αυτονομηθεί πλήρως όπως ίσχυε και στο παρελθόν και να μην υπάγεται ούτε στο εσωτερικών όπως τώρα ούτε να μεταφερθεί στο υπουργείο δικαιοσύνης όπως σχεδιαζόταν και μπλόκαρε τελευταία στιγμή. «Εγώ πιστεύω πως πρέπει να αυτονομηθεί τελείως. Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτό το μοντέλο των 10 υπουργών με από κάτω αναπληρωτές να αλλάξει, είναι δυσλειτουργικό.».

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και των υπουργών των συνιστωσών της Κουμουνδούρου…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα