Κοινωνικό μέρισμα: Όταν δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα

15:11 3/6/2014 - Πηγή: Antinews

Σύσκεψη, λέει θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον πανταχού παρόντα Χάρη Θεοχάρη προκειμένου να διευρύνουν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα. Έχει περάσει 1,5 μήνας από τότε που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί αυτό το βοήθημα σε χιλιάδες οικογένειες, και 10 μέρες μετά τις εκλογές κάνουν σύσκεψη για να ξαναμοιράσουν 200 εκατ. ευρώ που έμεινε στα αζήτητα; Γιατί; Μα γιατί έκαναν αιτήσεις 820

χιλιάδες άνθρωποι, εγκρίθηκαν 366.000 και από το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ που διατίθενται για το κοινωνικό μέρισμα, δόθηκαν τον πρώτο μήνα 133 εκατ. ευρώ και τον δεύτερο 106 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 200 εκατ. δεν μοιράστηκαν παρ’ ότι χιλιάδες άνθρωποι το περίμεναν πως και πως.

Υπέστησαν την ταλαιπωρία να κάνουν την αίτηση και δεν πήραν φράγκο. Αυτοί άραγε τι ψήφισαν στις εκλογές; Και τώρα, κατόπιν κάλπης και εορτής έρχονται να ξαναμοιράσουν τα αδιάθετα λεφτά διότι κατάλαβαν ότι τα κριτήρια ήταν λανθασμένα και υπερβολικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτοι που θα κάνουν αιτήσεις είναι 75.000 νέοι άνεργοι οι οποίοι αποκλείστηκαν για αστείους λόγους, Υπήρξαν περιπτώσεις όπου άνεργος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ διότι είχε ένα αυτοκινητάκι κι αυτό ήταν… τεκμήριο.

Δηλαδή για να έχουμε καλό ερώτημα. Είχαν οι «αρμόδιοι» 450 εκατ. ευρώ για να μοιράσουν και δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε αυτό; Δεν πήγαιναν στην Ακρόπολη να ρίχνουν 50ευρα και όποιος πιάσει;

Εδώ θυμίζει την παροιμία «δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα».

Τελικά τα μοίρασαν...

Συναντήθηκαν τελικά στο υπουργείο Οικονομικών για να μοιράσουν καλύτερα το κοινωνικό μέρισμα. Όπως αποφασίστηκε αυξάνεται το ατομικό εισοδηματικό όριο για τη χορήγηση του «κοινωνικού επιδόματος» στα 7.050 ευρώ, από 6.000 που ίσχυε για τον άγαμο. Υπολογίζεται ότι οι 300.000 επιπλέον δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα, και άλλοι 40.000 επειδή είναι άνεργοι.

Με τα νέα δεδομένα, για μια τετραμελή οικογένεια το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται στις 11.700 ευρώ, αντί 10.000 ευρώ που ίσχυε ως τώρα.

Παράλληλα, με την νέα κατανομή που θα γίνει στους δικαιούχους, εκτός από τα εισοδήματα του 2012 θα συνεξεταστούν και τα εισοδήματα του 2013. Όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί αλλά απορρίφθηκαν, θα επανεξεταστούν από την υπηρεσία αυτομάτως τις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι επιπλέον δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν εξ αρχής νέα αίτηση μέχρι 30 Ιουνίου, ώστε να πληρωθούν έως τις 10 Ιουλίου.

Μέσα στον Μάιο υπεβλήθησαν 115.000 νέες αιτήσεις και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα έως τις 10 Ιουνίου.

Για να δούμε τώρα θα μείνουν αδιάθετα ποσά, διότι στα ταμεία είχαν μείνει πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα