Κι άλλο στέλεχος του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία ενός κρατικού οργανισμού

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με την απόφαση, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. Του ΕΟΤ έχει ως εξής:

Πρόεδρος, Πάλλης Χρήστος, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών.

Αντιπρόεδρος, Καπαρουνάκης Χριστόφορος, δικηγόρος.

Επίσης, ως μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ο.Τ. τοποθετούνται οι:

Καμπουράκης Αντώνιος, επιχειρηματίας, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου,

Παπαδριανού Ανδριανή, δικηγόρος,

Τάσιος Γρηγόριος, επιχειρηματίας πρόεδρος

της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής,

Τριανταφυλλίδης Μιχάλης, δικηγόρος, σύμβουλος ανάπτυξης,

Φιορεντίνος Ανδρέας, Αντιπρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων,

Γάτος Χρήστος, δικηγόρος.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Μα γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε (κι ας μας διαψεύσουν αν κάνουμε λάθος), ο νέος πρόεδρος κ. Πάλλης, είναι πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ που απέτυχε να εκλεγεί στις εκλογές στον Πειραιά. Κι άλλο στέλεχος του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία ενός κρατικού οργανισμού; Το βιογραφικό του νέου προέδρου… πλούσιο:

Ο Χρήστος Πάλλης είναι οικονομολόγος, κατάγεται από τα Μέθανα, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Μεθάνων και στη συνέχεια αποφοίτησε από το εξατάξιο Καποδιστριακό Γυμνάσιο της Αίγινας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων και στα Χρηματοοικονομικά (MBA) από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, στη Μεγάλη Βρετανία (Cardiff University) και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών με ειδικότητα στη Δημόσια Διοίκηση και στα Οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διετέλεσε Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Μεθάνων για 3 τετραετίες (1999- 2010), έχει πολυετή εμπειρία ως οικονομικό στέλεχος στον τραπεζικό τομέα και σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού.

Έχει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, συμμετέχοντας σε πολλά συνέδρια και ημερίδες που αφορούν τα προβλήματα των ΟΤΑ του Πειραιά, των νησιών του Αργοσαρωνικού, της Τροιζηνίας, των Μεθάνων και των Κυθήρων – Αντικυθήρων (Τουρισμός, Πράσινη Ανάπτυξη, Ακτοπλοΐα, Κοινωνική Πρόνοια και Περιβάλλον) καθώς και στην επίλυσή τους.

Είναι γνώστης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των κοινοτικών πρωτοβουλιών, που αφορούν δράσεις για το περιβάλλον, την απασχόληση, την κοινωνική μέριμνα, τον πολιτισμό και τις υποδομές.

Επίσης, έχει δραστηριοποιηθεί σε συνεργασία με τους δήμους του Πειραιά, των νησιών του Αργοσαρωνικού (Αίγινα, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες), της Τροιζηνίας, των Μεθάνων και των Κυθήρων – Αντικυθήρων για την επίλυση προβλημάτων, όπως η ορθή διαχείριση υδάτων και απορριμμάτων, αγροτουρισμός, τουριστική προβολή. Τέλος, έχει αρθρογραφήσει για τα ζητήματα της περιφέρειάς μας, τόσο σε ημερήσια έντυπα όσο και σε έντυπα εθνικής εμβέλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα