Καταργείται το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

19:47 7/1/2014 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει πίσω το χαράτσι στα νοσοκομεία είναι απολύτως σωστή. Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι πρόκειται για ένα ανόητο και απολύτως άδικο μέτρο το οποίο μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε στην κοινωνία και την κυβέρνηση. Πράγματι, όλος ο κόσμος έκραξε την κυβέρνηση ενώ παρ’ ολίγο να είχαμε μεγάλη κυβερνητική κρίση καθώς βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν επιτακτικά την ακύρωση του μέτρου και απειλούσαν ότι δεν θα το ψηφίσουν.

Άσε που ξεσπάθωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ

και… δικαίως έριχνε «σφαλιάρες» στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, μήπως όλο αυτό το μπάχαλο θα έπρεπε να αποφευχθεί; Μήπως δηλαδή δεν έπρεπε καν να εμφανιστεί ως μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή; Δεν είναι αυτό ένα επικοινωνιακό Βατερλό της κυβέρνησης;

Μα καλά. Μέχρι προχθές δεν έλεγαν στην κυβέρνηση ότι πρόκειται για ένα απόλυτα δίκαιο μέτρο; Επίσης, στην αρχή έλεγαν ότι το μέτρο θα αποφέρει 70 εκατ. το χρόνο και ζητούσαν ισοδύναμα και στη συνέχεια το ποσό έπεσε στα 40 εκατ. ευρώ. Και προτού κάνει το ΠΑΣΟΚ τις προτάσεις του και το… παίξει κόμμα του λαού, ο Γεωργιάδης αίφνης ανακοίνωσε το ισοδύναμο του φόρου στον καπνό, στον οποίο συμφώνησε και ο Στουρνάρας.

Πόσο δύσκολο ήταν να ανακοινώσουν αυτό το μέτρο πριν υλοποιηθεί το 25ευρω που προκάλεσε θύελλα; Γιατί δηλαδή κινδύνευσε η συγκυβέρνηση ενώ ήταν πιο εύκολα τα πράγματα απ’ ότι έδειχναν;

Αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη κι αυτό το σημαντικό μέτρο, η απόσυρση ενός αντιλαϊκού μέτρου, καλύφθηκε από την απόδραση του Χρ. Ξηρού, ενός φιάσκου όχι της κυβέρνησης αλλά γενικότερα του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα