Η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται με συσκέψεις

14:47 7/1/2014 - Πηγή: Antinews

Κάποια πράγματα γίνονται απλά για να επιβεβαιώσουν ότι «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός. Έτσι και η συνεδρίαση της ΔΕΑΒ ή για όσους δεν γνωρίζουν της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας η οποία κλήθηκε εκτάκτως από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό μετά τα πολύ σοβαρά επεισόδια στο Αιγάλεω ανάμεσα στους οπαδούς της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ για να…. συζητήσει.

Στο γήπεδο του Αιγάλεω το μεσημέρι της Κυριακής

κάηκε στην κυριολεξία το σύμπαν. Εκατοντάδες άτομα συνεπλάκησαν , ποδοσφαιριστές κυνηγήθηκαν και χτυπήθηκαν , “έβρεξε” καρέκλες από παντού και η πλέον αρμόδια επιτροπή μαζεύτηκε να συζητήσει “για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ.

Κύριε Υπουργέ η αντιμετώπιση της βίας δεν επιτυγχάνεται μόνο με διαλόγους και διάθεση. Χρειάζονται μέτρα κι απο την στιγμή που υπάρχουν ασφαλώς θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί. Όσες επιτροπές και να συνεδριάσουν αν οι νόμοι παραμείνουν στη θεωρία το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Χουλιγκανισμός , καταστροφές δυσφήμιση της χώρας μας και όλα τα άλλα που γνωρίζουμε.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι μύριζε μπαρούτι εδώ και πολλές μέρες ωστόσο κανένα μέτρο δεν πάρθηκε , οι παίκτες έμειναν απροστάτευτοι και από τύχη δεν συνέβησαν τα χειρότερα. Η καλύτερη καταστολή κύριε Υπουργέ είναι η πρόληψη και γι αυτήν δεν χρειάζεται καμία επιτροπή.

Για την ιστορία παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΓΑ για την συνεδρίαση της ΔΕΑΒ:

«Με αφορμή τα επεισόδια στον χθεσινό αγώνα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής μεταξύ του Αιγάλεω και της ΑΕΚ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανός συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της (ΔΕΑΒ).

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς και τα μέτρα που είχαν ληφθεί προληπτικά. Επίσης έγινε ανασκόπηση της φετινής αγωνιστικής περιόδου και ακολούθησε διάλογος για το τι πρέπει να γίνει, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Ο κ. Ανδριανός υπογράμμισε τη βούληση της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού να μην υπάρχει καμία ανοχή σε φαινόμενα βίας και ευρύτερα σε αντικοινωνικές συμπεριφορές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα