''κινδυνος να ατονησει η δυναμικη στις εξαγωγεσ''...

19:47 7/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί στις εξαγωγές έκρουσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κ. Μίχαλος, λέγοντας ότι...
αν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή συνθηκών, ενδεχομένως να ατονήσει.
Σε εκδήλωση του επιμελητηρίου ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι οι θετικές επιδόσεις
των τελευταίων ετών στις εξαγωγές είναι αποτέλεσμα υπερπροσπάθειας των επιχειρήσεων, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους μετά από έξι χρόνια ύφεσης.
«Η κόπωση είναι ήδη ορατή, αφού τον περασμένο Οκτώβριο σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ τετραετίας στις εξαγωγές. Ως ΕΒΕΑ, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη της εξαγωγικής προσπάθειας των ελληνικών επιχειρήσεων», είπε ο κ. Μίχαλος.
Σύμφωνα με την ΚΕΕΕ, προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της ρευστότητας, με επέκταση των σχετικών προγραμμάτων συγχρηματοδότησης και παροχής εγγυήσεων, με δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας Εξαγωγών- Εισαγωγών, με ειδικά φορολογικά κίνητρα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, με στοχευμένη αξιοποίηση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ κ.ά. Επίσης, κρίνεται απαραίτητο να δοθεί έμφαση στο θέμα της δικτύωσης, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και η επιχειρηματική πληροφόρηση και η συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα εξαγωγών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα