Και εγεννήθη ημίν νέος σωτήρας

Ο ήσυχος ακαδημαϊκός Παπαδήμος αναλαμβάνει τη χαοτική Ελλάδα.

Ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά.

Ο άνθρωπος με τεράστιο κύρος.

Ο Λ. Παπαδήμος που έβαλε τη χώρα στο ευρώ, τώρα πρέπει να διαφυλάξει την παραμονή της

Σεβαστό οικονομολόγος που θα ηγηθεί της κυβέρνησης ενότητας.

Ο εργατικός Παπαδήμος.

Αυτά

και άλλα πολλά είναι τα σχόλια και πρωτοσέλιδα των ξένων μέσων ενημέρωσης για την επιλογή Παπαδήμου να αναλάβει πρωθυπουργός.

Μπορεί να έχουν δίκιο, μπορεί και όχι. Η ζωή και το αποτέλεσμα κρίνει αν κάποιος είναι επιτυχημένος ή αποτυχημένος και μακάρι ο νέος πρωθυπουργός να πετύχει.

Όμως, εμείς έχουμε ένα μεγάλο ερώτημα. Αφού τον είχαμε τόσο καιρό μπροστά μας γιατί δεν τον βάζαμε ώστε να σωθεί η χώρα; Διότι ούτε λίγο ούτε πολύ μας τον παρουσιάζουν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως τον σωτήρα, τον μάγο Χάρι Πότερ που θα διαλύσει όλους τους άλλους που είναι ανίκανοι. Και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ δηλαδή εμφανίζονται πολύ… μικροί μπροστά στο νέο γίγαντα Παπαδήμο; Δηλαδή αν δεν τον είχαμε θα έπρεπε να τον εφεύρουμε;

Μα αφού τον είχαμε ως σύμβουλο του κ. Παπανδρέου γιατί έφτασε η χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής διάλυσης;

Με τα παραπάνω δεν θέλουμε να αποδομήσουμε το νέο πρωθυπουργό, αλλά να καταδειχθεί πόσο εύκολα κάποιοι κάνουν γίγαντες ή νάνους ορισμένους, επειδή το θέλει το σύστημα και η διαπλοκή. Και τον Παπανδρέου, το έχουμε ξαναπεί, από Γιωργάκη τον έκαναν Γιώργο, Γιώργαρο και ξανά Γιωργάκη.

Καλές οι υψηλές προσδοκίες, αλλά ο Λουκάς είναι ο Παπαδήμος, όχι ο Χριστός που θα κάνει το νερό κρασί και θα γεμίσει το καλάθι με ψάρια.

Άλλωστε, από μάγους, προφήτες, Μεσσίες έχουμε χορτάσει. Κανένα κομμάτι ψωμί θέλουμε για να μη μείνουμε νηστικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα