Και δεύτερη πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τουρκικό ελικοπτερο AB-412 πέταξε πάνω από τα Ίμια για δευτερη φορά σε ύψος 800 ποδιών στις 9:41 το πρωί και στη συνέχεια εξήλθε του FIR Αθηνών.


Νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι ένα ακόμα τουρκικό ελικόπτερο AB-412 πέταξε πάνω από τα Ίμια, σε ύψος 100 ποδιών, στις 07:59 σήμερα. Στη συνέχεια εξήλθε του FIR Αθηνών,

όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Σημειώνεται ότι χθες, η Άγκυρα εξέδωσε ανακοίνωσηστην οποία χαρακτηρίζει ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου στην Ρόδο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή: "Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τις στρατιωτικές μας αρχές, ενημερωθήκαμε ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος πραγματοποιούν μια αμφίβια επιθετική άσκηση στο νησί της Ρόδου", τονίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στο ανακοινωθέν του, το οποίο αναφέρει τα εξής: "Η Συνθήκη του Παρισιού του 1947 απαγορεύει κάθε είδους στρατιωτική εκπαίδευση στην Ρόδο, η οποία παραδόθηκε από την Ιταλία στην Ελλάδα με την προϋπόθεση της αποστρατιωτικοποίησης (του νησιού). Έτσι, αυτή η άσκηση που πραγματοποιείται στην Ρόδο είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου".

Η "Καθημερινή" επισημαίνει ακόμα πως το τουρκικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι μεταβιβάστηκε το εξής μήνυμα στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα: "Πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες, οι οποίες κορυφώνουν την ένταση στο Αιγαίο".

Στο τέλος του ανακοινωθέντος, η τουρκική πλευρά τονίζει τα εξής: "Τονίζουμε ότι αναμένουμε από την γειτονική χώρα μας, την Ελλάδα να αποφύγει (μελλοντικά) τέτοιου είδους εχθρικές ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τις τρίτες χώρες να μην συνδράμουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα