Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου

Χρησιμοποιώντας τόνους ιδιαίτερα υψηλούς και εγκαλώντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τη διόγκωση του κύματος της ανομίας σε Αττική και Περιφέρεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως

η κυβερνητική πολιτική πλήττει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως η επόμενη κυβέρνηση, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, θα πράξει όσα το οικοσύστημα της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου αδυνατούν να θέσουν επί τάπητος και να εφαρμόσουν. "Για την παράταξή μας, η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη Είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας και ελευθερίας. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, Οι ποινές θα εφαρμόζονται. Τα πανεπιστήμια δε θα είναι εστίες ανομίας. Θα υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών. Ασφαλείς πολίτες σε μία ασφαλή Ελλάδα", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

-Ανοίξατε τις πόρτες των φυλακών

Ολόκληρη η παρέμβαση Μητσοτάκη ήταν αποτύπωση ενός δριμύτατου "κατηγορώ" τόσο κατά του πρωθυπουργού, όσο και κατά της συγκυβέρνησης. "Την τελευταία φορά που είχα ζητήσει να μιλήσουμε για τα θέματα ασφάλειας είχατε χαρακτηρίσει το θέμα ανεπίκαιρο. Εκτός εάν θέλετε να απολογηθείτε για την κυνική δήλωση του οικονομικού σας επιτελείου ότι συνειδητά τσακίζετε τη μεσαία τάξη. Και μην πείτε για σαρανταποδαρούσες, γιατί ο κόσμος υποφέρει και δε σας ανέχεται άλλο", ήταν το αρχικό μήνυμα που απηύθυνε προς τον κ. Τσίπρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν αποτυπώσει λέξη προς λέξη την εικόνα της γενικευμένης ανομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, που επεσήμανε πως η ΕΛΑΣ αξίζει συγχαρητήρια γιατί προσπαθεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει σε θέματα ανομίας και διαθέτει "ικανότατα στελέχη", σημείωσε πως το όλο πρόβλημα δημιουργείτε από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της.

"Η κυβέρνησή σας άνοιξε την πόρτα των φυλακών, για να τρέχει η ΕΛΑΣ να συλλαμβάνει αυτούς που αφήνετε ελεύθερους, όπως δικός σας νόμος είναι και η κατάργηση φυλακών τύπου Γ. Φυλακές υψίστης ασφάλειας υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά εσείς κρίνατε σκόπιμο να τις καταργήσετε. Οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι. Κάτι που σε φυλακές τύπου Γ δε θα μπορούσαν να κάνουν. Το οργανωμένο έγκλημα έχει το επίκεντρό του στον Κορυδαλλό. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου εκεί σχεδιάστηκε. Γιατί φέρατε το νόμο; Η συνένωση ποινικών και τρομοκρατών στις φυλακές κοστίζει ζωές. Η σύλληψη του παρ’ ολίγον δολοφόνου Παπαδήμου είναι επιτυχία. Αλλά ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία με τα μνημόνια; Το κάνατε εσείς. Όταν βάλατε φωτιά στη χώρα, για να έρθετε στην εξουσία και να ψηφίσετε μετά τρία μνημόνια. Η σύλληψη του τρομοκράτη έγινε με βάση νομοθέτημα που εσείς πολεμήσατε και κάποιοι από εσάς ζητούν να καταργηθεί. Εάν δεν υπήρχε η πρόβλεψη που επιτρέπει τη χρήση DNA ως αποδεικτικού υλικού δε θα είχε γίνει καμία σύλληψη. Η ΕΛΑΣ έχει επιτυχίες βάσει ένα πλαίσιο που εσείς θέλατε να αλλάξετε", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. "Βγάζετε τους ποινικούς από τα κελιά με το νόμο Παρασκευόπουλου. Τον εφαρμόσατε 45 ημέρες μετά την ψήφισή του. 2000 έγκλειστοι βγήκαν από τη φυλακή πολλοί επέστρεψαν στο έγκλημα. Ορισμένοι υπέπεσαν σε πράξεις σοβαρότερες", συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στους πολίτες.

"Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα στην Ύδρα; Στα παιδιά 70χρονου συνταξιούχου που δολοφονήθηκε από κάποιον που βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου; Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη που έκαψαν με σίδερο εγκληματίες; Κάντε έστω και τώρα την αυτοκριτική σας, Αλλάξτε το νόμο. Οφείλετε συγγνώμη στα θύματα και τους οικείους τους", τόνισε.

Σταχυολογώντας την ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

-Στο πανεπιστήμιο της Αθήνας τα προαύλια έχουν μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη χωρίς κανείς να παρεμβαίνει για την κατάντια τους. Τι κάνετε για την ανομία στα ΑΕΙ; Πήρατε κάποια πρωτοβουλία; Μπήκε κάποιος εισαγγελέας; Καλέσατε έστω την πανεπιστημιακή κοινότητα να παρέμβει;

-Ο Ρουβίκωνας απειλεί. Τραμπουκίζει. Και o αρχηγός του ποστάρει ανενόχλητος στο Facebook. Ξέρετε κύριε Τσίπρα ότι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα; Ναι ή όχι; Σας απασχολούν κ. Τσίπρα οι συνεχείς επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή; Δεν μας αφήνουν να επέμβουμε λέει η ΕΛΑΣ. Και σας ρωτώ κ. Τσίπρα: Γιατί εμποδίζετε την αστυνομία να επέμβει στα Εξάρχεια; Η εντολή της μη επέμβασης της αστυνομίας είναι πολιτική. Και η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για αυτό.

-Έργο της κυβέρνησης είναι ότι οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 25% και οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα κατά 10%.

-Μέχρι πρότινος λέγατε ότι η αστυνομία πρέπει να αφοπλιστεί και να καταργηθούν τα ΜΑΤ. Αυτό ζητούσατε κ. Τσίπρα. Εσείς προσωπικά κ. Τσίπρα ήσασταν που είχατε χαρακτηρίσατε τα ΜΑΤ "παρακρατικές συμμορίες". Ζητήστε μια συγγνώμη κ. Τσίπρα. Έστω μία φορά. Δεν θα το κάνετε και το ξέρω. Διότι ούτε φιλότιμο έχετε ούτε και αίσθημα ντροπής.

-Για όλη αυτήν την κατάσταση έχετε ευθύνη. Γιατί οι πετυχημένες δράσεις αναβάθμισης της ΕΛΑΣ εγκαταλείφθηκαν. Γιατί καταργήθηκε η ομάδα Δέλτα. Ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.

-Πλήττετε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Σας καλώ έστω και τώρα να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και να αλλάξετε πολιτική. Το συμφέρον του πολίτη είναι σημαντικότερο από τις εσωκομματικές σας ισορροπίες.

-"Κ. Τσίπρα, μιλήσατε ως επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους"

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της δευτερολογίας του, όταν και απάντησε στις αναφορές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αυγενάκη.

"Μέχρι τώρα έντυπα και ιστοσελίδες που είχαν στηθεί για λογαριασμό σας ήταν φερέφωνα της κυβερνητικής γραμμής. Πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να λειτουργεί ως φερέφωνο εφημερίδας. Αυτοί τα γράφουν και εσείς τα εκφωνείτε. Υποσχεθήκατε πως θα γίνεται κάθε λέξη του Συντάγματος και τελικά γίνατε κάθε λέξη της φυλλάδας που ανακυκλώνει την ίδια μασημένη τροφή. Όλα αυτά έχουν γίνει δήθεν συμπτωματικά, όταν καταθέσαμε την ερώτηση για την ασφάλεια. Η εμφάνισή σας είναι αξιοθρήνητη. Μιλήσατε ως επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους. Ένα παρακράτος που τρέφεται από σκοτεινούς μηχανισμούς. Που όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί. Με Μέσα Ενημέρωσης που κατασκευάσατε, για να σας υποστηρίζουν. Δε γυρίσατε απλά τη χώρα πίσω. Την επιστρέψατε στη χειρότερη περίοδο του "αυριανισμού". Δυστυχώς για αυτούς στην Ελλάδα υπάρχει Δικαιοσύνη. Και θα βρουν το δίκιο τους όσοι προσφύγουν σε αυτή", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα "στα διάφορα διαπλεκόμενα τζάκια", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Όχι μόνο δε σας φοβόμαστε, αλλά να είστε σίγουροι πως θα συντριβείτε από την ετυμηγορία του λαού. Και κάποιοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και θα έχουν λόγους να φοβούνται. Εκλογές έχουν χάσει πολλοί. Δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να προσπαθείς να επιβιώσεις με αθλιότητες, μέσα από συμμαχίες με "Κουρήδες" και "Βαξεβάνηδες"", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε στη δευτερολογία του και σε τέμπο οικονομικό. "Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα, αλλά η έφεσή σας σε ψέματα και συκοφαντίες παραμένει ίδια. Η αλήθεια είναι πως η ΝΔ πάει προς τα πάνω κι εσείς προς τα κάτω…Είπατε πως οργανώσαμε τη συζήτηση, επειδή δε μας αρέσει η πραγματικότητα που εσείς δημιουργείτε με τις τεράστιες οικονομικές σας επιτυχίες. Πράγματι δε βολευόμαστε γιατί διαλύσατε τη μεσαία τάξη. Δημιουργείτε ψεύτικα πλεονάσματα, χωρίς να δίνετε συντάξεις και έρχονται κι άλλα μέτρα πέντε δισεκατομμυρίων που φέρουν τη δική σας υπογραφή. Έρχεστε κυνικά και ομολογείτε πως η πολιτική σας διέλυσε τη μεσαία τάξη. Εσείς τα παίρνετε από όλους και κάνετε όλους φτωχότερους. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της πολιτικής σας", σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε, εκ νέου, τον κ. Τσίπρα ότι υπονομεύει την ασφάλεια και την τάξη. "Σας έθεσα σειρά ερωτημάτων και δεν πήρα καμία απάντηση. Γιατί καταργήσατε τις φυλακές τύπου Γ; Μιλήσατε και είναι ντροπή σας για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Με μεγάλη υπευθυνότητα τοποθετήθηκα δημόσια και δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο. Ψεύδεστε και είναι ντροπή σας; Εάν αποκαλυφθεί πως η δολοφονία σχεδιάστηκε στις φυλακές τι θα πείτε κ. Τσίπρα; Δεν είπατε μία λέξη για το ζήτημα των πανεπιστημίων. Για τις ομάδες που βρίσκουν άσυλο, έχοντας προηγουμένων κάψει την Αθήνα. Για όλα αυτά, δε βρήκατε κουβέντα. Το άσυλο ιδεών έχει μετατραπεί σε άσυλο παραβατικότητας. Είχατε το θράσος με αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που σας χαρακτηρίζει, να μιλήσετε για απολύσεις αστυνομικών. Λέτε ψέματα. Η έφεσή σας στο ψέμα είναι παντελώς ανεξέλεγκτη", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε έντονο τόνο στον κ. Τσίπρα για τις αναφορές του στη Siemens, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως ουδέποτε πήρε κάποιο δώρο από την εταιρεία. "Το ξέρετε πολύ καλά και επιμένετε να επαναλαμβάνετε την ίδια σταθερή συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην την επαναλάβετε, γιατί ψεύδεστε ακόμα μία φορά και στο συγκεκριμένο ζήτημα", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

"Ως προς το ζήτημα του παρακράτους, δε σας φαίνεται παράξενο πως κάθε φορά διαρρέουν στην ίδια στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Σας φαίνεται λογικό αυτό κ. Τσίπρα; Σας φαίνεται λογικό ότι δε μπορείτε να εξασφαλίσετε το απόρρητο των επικοινωνιών; Εξηγήστε μου εάν αυτή η πραγματικότητα με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι, μονίμως να υπάρχει απειλή ότι κάποιος ακούει κάποιον και πως κάποια συνομιλία μπορεί να διαρρεύσει σε φιλικό σας έντυπο, για να δημιουργήσετε πρόβλημα υποτίθεται στη ΝΔ. Είπατε ψέματα. Ο κ. Σκλαβούνης ουδέποτε είναι σύμβουλός μου…Για άλλη μία φορά σπεύδετε να δολοφονείτε χαρακτήρες, αλλά όταν αυτοί έρθουν στο δικαστήριο και θα αθωωθούν, το μόνο που θα έχει μείνει θα είναι η σπίλωση του χαρακτήρα τους. Αυτά που μου λέτε για τον κ. Μαυρίκο ούτε τα γνωρίζω, ούτε με αφορούν. Αλλά, ίσως, θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παππά για τα τιμολόγια που εξοφλούσε στον κ. Δαβαράκη", ανέφερε.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
νεα κυβερνηση, κυβερνηση, μητσοτακης, ανεξαρτητοι ελληνες, τσιπρας, συριζα, καμμενος, ελλαδα, ελασ, συλληψεις, παπαδημος, dna, βουλη, αθηνα, αει, facebook, ΠΑΣΟΚ, ματ, εκλογες, siemens, εταιρεία, συγκεκριμένο, capital, εφημεριδα δημοκρατια, νονοι της νυχτας, www.facebook.com, απολυσεις στο δημοσιο, λουκας παπαδημος, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, φωτια, χωρες, το θεμα, αστυνομια, βημα, δουλεια, θεμα, πλαισιο, το βημα, ψεμα, ψεματα, dna, siemens, αξιζει, απλα, ασυλο, αττικη, γινει, γινεται, δελτα, δυστυχως, δηλωση, δικη, δωσει, δωρο, εγινε, υπαρχει, ελασ, εντυπα, εμφάνιση, εξαρχεια, επιτυχια, ερθετε, ερχονται, εταιρεία, ευθυνη, εφημεριδα, ιδια, θρασος, εικονα, ομιλια, κυριε, λαθη, ληστειες, ματ, μπορειτε, νονοι, ντροπη, ξερετε, ομαδα, παντα, παιδια, υπογραφη, πορτες, πορτα, σεβασμος, συγκεκριμένο, σιδερο, συζητηση, συζυγο, σειρα, συγχαρητηρια, συλληψη, σπιτια, τρια, φυλακη, φερεφωνο, φορα, χυδαιοτητα, ψευτικα, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, δικιο, φυλακες, χωρα, ιδιαιτερα, μεινει, μια φορα, ομαδες, θεματα
Τυχαία Θέματα