Η Θεανώ Φωτίου το παραδέχτηκε: Πήραμε τα πιο σκληρά μέτρα

«Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να πάρει μέτρα 5,4 δισ μέσα στο πρώτο οκτάμηνο», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, παραδεχόμενη ότι «πήραμε πολύ επώδυνα μέτρα, όλα μαζεμένα».

Σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση και ερωτηθείσα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακερδίσει εκλογές, η κα Φωτίου τόνισε πως "τις εκλογές πάμε

να τις ξανακερδίσουμε γιατί στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό, όχι όταν έχουν πάρει τα πιο σκληρά μέτρα. Τώρα που θα ξεδιπλώσουμε κι εμείς όλο το πρόγραμμά μας".

"Η απλή αναλογική θα υπερψηφιστεί από αυτή τη βουλή", είπε εξάλλου στη συνέντευξη, η κα. Φωτίου. "Αυτό που παίζεται αυτή τη στιγμή είναι αν θα εφαρμοστεί στις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές. Στις μεθεπόμενες εκλογές θα εφαρμοστεί θέλουν δεν θέλουν", πρόσθεσε, βάλλοντας κατά του ΠΑΣΟΚ πως άγεται από τη ΝΔ καλούμενο να καταψηφίσει πράγματα που το ίδιο είχε φέρει στη βουλή.

Μία ακόμη παραδοχή της υπουργού αναφορικά με το ενδεχόμενο ακυβερνησίας αλλά και τις προγραμματικές αλλαγές που θα φέρουν οι κυβερνήσεις ευρύτερης συνεργασίας, ήταν πως "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος πλέον να χαράξει μακροπρόθεσμη πολιτική". Σύμφωνα με την ίδια, ως σήμερα "απ' τη μια αυτοί που ήταν υποτίθεται προ των πυλών της εξουσίας- ψελίζανε μερικά πράγματα προγράμματος και οι άλλοι λέγανε δεν συμφωνούμε με όλα. Ξεκινάνε με προγράμματα. Αυτή είναι η διαφορά αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί."

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα