Η Ρωσία θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ για πρόεδρο των ΗΠΑ

Μια νέα έρευνα σε 20.000 άτομα, χωρών της G20, δείχνει ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι γενικά η προτίμηση των περισσοτέρων. Υπάρχει όμως και μία χώρα που θα ήθελα να δει τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο - και δεν είναι οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα της YouGov για την διεθνή έκδοση της Handelsblatt, η Ρωσία είναι η μόνη μεγάλη οικονομία στον κόσμο

που προτιμά τον Ρεπουμπλικάνο κιτρινομάλλη υποψήφιο αντί για την Χίλαρι Κλίντον. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο Τραμπ προηγείται με 21 μονάδες στη Ρωσία. Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το 79 τοις εκατό των Ρώσων είναι δυσαρεστημένοι με την οικονομική τους κατάσταση - δεύτεροι μόλις μετά τη Νότια Κορέα - παρόλα αυτά το 74 τοις εκατό των Ρώσων ψηφίζουν τον πρόεδρο του Βλαντιμίρ Πούτιν ως τον πιο αξιόπιστο ηγέτη.

Το Μεξικό είναι η χώρα όπου η Κλίντον προηγείται με τη μεγαλύτερη διαφορά από τον Τραμπ -με την απίστευτη διαφορά των 54 μονάδων. Ο Τραμπ έχει στοχοποιήσει επανειλημμένα τους Μεξικανούς μετανάστες, λέγοντας ότι θα χτίσει ένα τείχος για να κρατήσει έξω τους παράνομους μετανάστες και έχει υπονοήσει ότι είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία και το βιασμό πολιτών και το εμπόριο ναρκωτικών.

Η Κλίντον, ωστόσο, έχει μιλήσει ενάντια στη ρατσιστική ρητορική του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της. Μιλώντας στο Staten Island, τη Δευτέρα, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε ότι "βρέθηκε" να αντιμετωπίζουν οι άλλοι υποψήφιοι τις ΗΠΑ με αρνητικό τρόπο. "Υπάρχουν υποψήφιοι για την προεδρία από τους Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι εσκεμμένα υποκινούν τον διχασμό, οι οποίοι προσβάλουν ολόκληρες ομάδες Αμερικανών, οι οποίοι λένε πράγματα όπως το να χτίσουν τείχη", είπε.

Σε σύγκριση με άλλες χώρες, στην Κίνα η Κλίντον κατέχει ένα σχετικά μικρό προβάδισμα 12 μονάδες μονάδων έναντι του Τραμπ. Οι κινέζοι αξιωματούχοι δεν έχουν εκφραστεί για τις αμερικανικές εκλογές, αλλά ο υπουργός Οικονομικών Λου Τζιγουέι παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει πως ο Τραμπ είναι ένας "παράλογος τύπος" που δεν θα καταφέρει να επιφέρει αλλαγές στην εμπορική πολιτική ΗΠΑ-Κίνας, τι οποίες και ο ίδιος έχει προτείνει.

Στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, που ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι πρέπει να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα για να αποτρέψουν τη Βόρεια Κορέα χωρίς την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ, προτιμούν την Κλίντον κατά 37 και 27 μονάδες πάνω από τον Τραμπ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι βουλευτές εξέτασαν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν την είσοδο του Τραμπ στη χώρα μετά από αρκετά προσβλητικές παρατηρήσεις σχετικά με το έγκλημα και την αστυνομία στο Λονδίνο, η Κλίντον είναι πολύ μπροστά από το Ρεπουμπλικανικό, κατά 34 μονάδες.

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα