Άδειασμα Τσίπρα σε Δραγασάκη

Ασύντακτο καραβάνι μοιάζει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα αδιέξοδα της διαπραγματευτικής του τακτικής. «H κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι «οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».

«Δεν

αποτελεί πολιτικό πρόβλημα, αποτελεί οικονομικό πρόβλημα για την πορεία της χώρας», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Άρα από εδώ προκύπτει ένα ξεκάθαρο άδειασμα του Τσίπρα προς τον αντιπρόεδρό του.

Την ίδια στιγμή η ημερομηνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μετατίθεται ακόμα μια φορά για αργότερα και από το πριν το Πάσχα πάει για το Μάιο, όπως παραδέχεται πλέον η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κλείσει η διαπραγμάτευση στο Eurogroup στις 22 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή το brand e fair για την πρόβλεψη επιπλέον 3 δις μέτρα προς επίτευξη των στόχων ως το 2018 καλά κρατεί. Έχει εμφανιστεί η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει όπως ο Λαφαζάνης πέρσι ότι είναι προτιμότερο να παραδώσουν την εξουσία. Οι υπουργοί ο ένας μετά τον άλλο δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στο μνημόνιο αλλά ότι τους επιβάλλεται και πως κυβερνάει η τρόικα και η κυβέρνηση, ενώ ο βουλευτής Παπαδόπουλος που με αφορμή τη συζητούμενη αύξηση του ΦΠΑ δήλωνε ότι θα παραιτηθεί, τώρα λέει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ πρόσθετο πακέτο μέτρων και επαναφέρει το χαρτί ενός νέου δημοψηφίσματος. Στο μεταξύ η Γεροβασίλη επιχείρησε να κλείσει σενάρια εκλογών αλλά και δημοψηφίσματος.

Τι μένει απ’ όλα αυτά; Ότι στην κορυφή της κυβέρνησης μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου υπάρχει διάσταση απόψεων αν δημιουργεί ή όχι πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση η λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δις ως δέσμευση από τώρα για το 2018. Τι σημαίνει «πολιτικό πρόβλημα» που λέει ο Δραγασάκης και φέρεται να αρνείται ο Τσίπρας; Σημαίνει ότι έχει ξανανοίξει η συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το αν θα επιδιωχθούν άλλες πολιτικές λύσεις από την παρούσα βουλή με ή χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Ότι ακριβώς και στην περίοδο του δημοψηφίσματος όπου συζητιόταν μια νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό το Δραγασάκη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα