Δείπνο Σαμαρά - Κατάινεν

Σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, συνέφαγαν χθες το βράδυ ο Α. Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, υπεύθυνο για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας Γίρκι Κατάινεν.

Οι δύο άνδρες διατηρούν στενές φιλικές σχέσεις από την περίοδο που ήταν κι οι δύο πρωθυπουργοί. Άλλωστε, ως πρωθυπουργός της Φινλανδίας ο Γ. Κατάινεν είχε στηρίξει την χώρα μας, στο θέμα της διαγραφής του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα

θερμό, ενώ δεν έλειψαν και οι φωτογραφήσεις των δύο πολιτικών από πελάτες του εστιατόριου. Κάτι που... εξέπληξε γνωστή βουλευτίνα της ΝΔ που καθόταν σε διπλανό τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατάινεν επισκέφτηκε χθες την Ελλάδα με στόχο να συζητήσει την προοπτική του πακέτου Γιούνκερ για την ανάπτυξη της χώρας αλλά και να απαιτήσει να αρθούν οι αγκυλώσεις και η γραφειοκρατία προκειμένου να προχωρήσει η διάχυση των σημαντικών αυτών πόρων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο Α. Σαμαράς ήταν από εκείνους που είχαν θέσει το ζήτημα της προώθησης ενός νέου ευρωπαϊκού πακέτου με αναπτυξιακή λογική προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήδη από το 2014.

Πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός είχε συναντηθεί και με τον έτερο αντιπρόεδρο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα ευρώ και Κοινωνικού Διαλόγου Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα