Η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας ξύπνησε

Επιτέλους, η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας ξύπνησε και δείχνει ότι έχει σημάδια ζωής. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάλαβε ότι δεν μπορεί το κόμμα να βρίσκεται σε... κώμα μέχρι να αποφασίσει κάποιο συνέδριο ότι θα πρέπει να αλλάξει αρχηγός και φυσιογνωμία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε και μπράβο του να κινήσει τις διαδικασίες για άμεση συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν, ενώ αναμένεται να τηρηθεί το καταστατικό που προβλέπει εκλογή προέδρου από τη βάση.

Αυτό σημαίνει

ότι σε ένα με ενάμιση μήνα η ΝΔ θα έχει νέο πρόεδρο και ελπίζουμε και νέα... ταυτότητα. Γιατί δεν αρκούν τα πρόσωπα, οι νέοι ή οι μεσήλικες που θα διεκδικήσουν την αρχηγία. Το κόμμα έχει ανάγκη από ένα δημιουργικό «σοκ», από μια στροφή πριν τον γκρεμό κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα ώστε η ΝΔ να είναι έτοιμη να διεκδικήσει την εξουσία όταν ο Τσίπρας θα τα έχει κάνει μούσκεμα. Τα νέα πρόσωπα ασφαλώς και είναι απαραίτητα σε ένα κόμμα αλλά απαιτούνται συγκεκριμένες στρατηγικές που θα αναδεικνύουν τις διαφορές που έχει η κεντροδεξιά από το αριστερό συνονθύλευμα. Κάποιος πρέπει να πει εκεί στη Συγγρού ότι η ΝΔ πρέπει να διατηρήσει μεν τη φυσιογνωμία της ως ένα κόμμα φιλελεύθερο, που υπηρετεί τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του πραγματισμού και της αριστείας που δεν αρέσει στον Μπαλτά. Αλλά για να τα διεκδικήσει όλα αυτά θα πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι μπορεί και να τα υπηρετεί. Με «κομψευόμενες» τακτικές, με μη μου άπτου στρατηγικές και με ευγένειες απέναντι στον εχθρό, ο Τσίπρας θα πάρει φαλάγγι τη ΝΔ και θα την τελειώσει, όπως έλεγε και προεκλογικά.

Ο Β. Μεϊμαράκης υπηρέτησε τη ΝΔ εδώ και πολλά χρόνια με πίστη και αυταπάρνηση. Αποδέχθηκε τη θέση του μεταβατικού προέδρου, έδωσε έναν τίμιο και καλό αγώνα, ηττήθηκε και όφειλε να κινήσει τις διαδικασίες για έναν νέο πρόεδρο. Ευτυχώς το κατάλαβε νωρίς κι έκανε αυτό που έπρεπε, μη ακούγοντας κάποιους που ήθελαν να τον εγκλωβίσουν σε παρασκήνια και προσωπικές στρατηγικές.

Τώρα έρχεται η ώρα του λαού της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσει τι θέλει. Όπως έκανε και το 2009 που η βάση ήταν αυτή που τέλειωσε τον Μητσοτακισμό, έτσι και τώρα πρέπει να σκεφτεί με νηφαλιότητα τι θέλει, ποιον θέλει και κυρίως προς τα που πρέπει να στραφεί το καράβι. Ο Τσίπρας μπορεί να είναι ανίκανος να κυβερνήσει τη χώρα αλλά είναι ικανότατος στο να παραπλανά τον ελληνικό λαό. Έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στον κεντρώο και αριστερό χώρο και γι' αυτό χρειάζεται μια ευρωπαϊκή, λαϊκή δεξιά στα πρότυπα του Ραχόι, του Κάμερον ή ακόμη και της Μέρκελ. Γιατί δηλαδή στην Ευρώπη να κυριαρχεί η κεντροδεξιά και να ηττάται συνεχώς η κεντροαριστερά και στην Ελλάδα να συμβαίνει το αντίθετο. Ειδικά μάλιστα τώρα που η χώρα έχει ανάγκη από πραγματιστές που θα βάλουν κάτω τα νούμερα, θα νοικοκυρέψουν την οικονομία, θα στηρίξουν τους αδύναμους αλλά δε θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον των επόμενων γενεών. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί ο Τσίπρας να το πράξει αυτό; Μόνο η ΝΔ, μια ισχυρή ΝΔ μπορεί να κάνει πράξη την Ελλάδα για την οποία θα είναι όλοι περήφανοι. Και το κυριότερο. Είναι ντροπή να έχει αφήσει η κεντροδεξιά παράταξη τη σημαία της Ελλάδας στα χέρια του Τσιπροκαμμένου.

Μέχρι στιγμής η μόνη επίσημη υποψηφιότητα για την προεδρία είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ανοιχτό έχουν αφήσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την προεδρία οι Β. Μεϊμαράκης, Νίκος Δένδιας, Πέτρος Τατούλης και Μάκης Βορίδης. Η διαδικασία θα έχει πολύ ενδιαφέρον και για το ποιος θα είναι ικανότερος θα το κρίνει ο κόσμος. Ευτυχώς λειτουργεί ακόμη η δημοκρατία στη ΝΔ και δεν μπαίνουν αρχηγοί κάποιοι που επιλέγει η κομματική νομενκλατούρα και τα τζάκια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα