Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

20:43 7/8/2014 - Πηγή: Antinews

Από το στοιχείο της αυστηρής τήρησης της επετηρίδας με την επιλογή των αρχαιοτέρων και με παράλληλη αναγνώριση του ήθους, της επιστημονικής κατάρτισης και των διοικητικών ικανοτήτων χαρακτηρίστηκε η επιλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, την οποία ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου καταλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Αθανάσιος

Κουτρουμάνος, ο οποίος θα θητεύσει στη θέση αυτή για έναν χρόνο καθώς συνταξιοδοτείται και αποχωρεί από το σώμα τον ερχόμενο Ιούνιο.

Επίσης προάγονται κατά σειρά αρχαιότητας δυο γυναίκες στις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, η Βιολέτα Κυτέα, η οποία παραλείφθηκε πέρυσι και η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου και οι Γιώργος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.

Στη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου προήχθη ο «αρχαιότερος» αντιπρόεδρος Νικόλαος Αγγελάρας, ενώ για τη θέση του γενικού επιτρόπου Επικρατείας, στη θέση του Διονύσιου Λασκαράτου, επελέγη ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής. Επίσης αντιπρόεδροι τοποθετούνται η Χρυσούλα Καραμαδούκη και η Μαρία Βλαχάκη, ο Νικόλαος Μηλιώνης και η Άννα Λιγωμένου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα