Και τανκς στους δρόμους του Κιέβου

20:43 7/8/2014 - Πηγή: Antinews

Η εικόνα που υπάρχει σήμερα στο Κίεβο σήμερα είναι η εξής: Οι πολιτικές και Δημοτικές αρχές αποφάσισαν να εκκενώσουν την πλατεία Μαϊντάν, όπου τον Φεβρουάριο εκδηλώθηκε η εξέγερση κατά του τότε προέδρου Γιαννουκόβιτς. Εστάλησαν ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Πολλά από τα μέλη τους έφεραν και πολυβόλα.

Το πρωί οι λίγοι εναπομείναντες στην πλατεία, καθώς και άλλοι που συγκεντρώθηκαν, συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις της "κυβέρνησης" του Κιέβου. Τα ουκρανικά ΜΜΕ, σε μια ακόμη προπαγανδιστική προσπάθειά

τους, κάνουν λόγο για "δάκτυλο της Μόσχας".

Κάτι το οποίο κάθε άλλο παρά αποδεικνύεται. Έως τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση και δεν έχουν απομακρυνθεί οι διαδηλωτές. Επίσης, στα σόσιαλ μίντια έκαναν την εμφάνισή τους φωτογραφίες, όπου στο κέντρο του Κιέβου κινούντο άρματα μάχης.

Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν εστάλησαν για τους διαδηλωτές ή, όπως ελέχθη, μετακινούντο στα δυτικά της πόλης. Τέλος, σε μερίδα του ουκρανικού Τύπου εμφανίστηκε η "πληροφορία" που διοχέτευσαν οι μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία σχεδίαζε την κατάρριψη πολιτικού αεροσκάφους με επιβάτες της ρωσικής εταιρείας Αεροφλότ, ενώ αυτό θα πετούσε πάνω από την Ανατολική Ουκρανία.

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ουκρανικούς ισχυρισμούς -που πάντως μοιάζει με σενάριο επιστημονικής, κατασκοπικής φαντασίας- θα προσφερόταν ως πρόσχημα στη Ρωσία για εισβολή στην Ουκρανία. Η "κατάρριψη" ήταν σχεδιασμένη τις ίδιες ημέρες που καταρρίφθηκε το αεροσκάφος των μαλαισιανών Αερογραμμών. Και προφανώς, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, αφήνουν να εννοηθεί ότι έγινε λάθος και αντί να καταρριφθεί το ρωσικό, καταρρίφθηκε το μαλαισιανό (!).

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα