Η Μακεδονία είναι μία κύριε Κοτζιά

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με τον υπουργό Εξωτερικών, τον πρώην κολλητό του Γιωργάκη τον οποίο και πρόδωσε επειδή τον είχε καταλάβει και δεν τον έκανε υπουργό. Ο Κοτζιάς βρήκε μια ζεστή αγκαλιά στον Αλέξη και αυτός τον έκανε επικεφαλής ενός από τα σημαντικότερα υπουργεία. Τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν είναι παιχνιδάκια στα χέρια κανενός, πολλώ δε μάλλον στα χέρια του Κοτζιά και της παρέας του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκπεφρασμένες θέσεις και για το Σκοπιανό

και για τα ελληνοτουρκικά και για άλλα πολλά.

Τι έκανε λοιπόν ο ανεκδιήγητος υπουργός; Έστειλε επιστολή σε όλα τα κόμματα, άκρως απόρρητη για ένα πολύ κρίσιμο θέμα, αυτό για την ονομασία των Σκοπίων. Η επιστολή πήγε σε όλα τα κόμματα και βεβαίως και στον… αξιότιμο κ. Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής ο οποίος δεν τήρησε την αρχή της εμπιστευτικότητας και την έδωσε στη δημοσιότητα.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι δόθηκε και σε υπόδικους για εγκληματικές πράξεις κι ότι δημοσιοποιήθηκε, γεγονός που συνιστά προδοτική πράξη από πλευράς Χρυσής Αυγής. Ας δούμε τι λέει ο υπουργός που κρατά στα χέρια του την εξωτερική πολιτική της χώρας στην εν λόγω επιστολή. Αφού μιλά για επαφές που είχε στο εξωτερικό και για το ευαίσθητο θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ζητά από τα κόμματα, και τους Χρυσαυγίτες να καταθέσουν ονόματα που κρίνουν αποδεκτά για τα Σκόπια.

Δηλαδή ξεχνώντας την ιστορία, ξεχνώντας τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τις κόκκινες γραμμές που έχουν μπει από προηγούμενες κυβερνήσεις ο Κοτζιάς ζητά να μάθει ποια ονόματα αποδέχονται τα άλλα κόμματα ώστε να δει κι αυτός τι θα κάνει. Μα είναι αυτά σοβαρά πράγματα; Το θέμα των Σκοπίων έχει λυθεί για την Ελλάδα εδώ και χρόνια και δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια κανενός. Δεν έχουν πει χρόνια τώρα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ότι δεν θα δεχθούν σύνθετες ονομασίες με το Μακεδονία μέσα; Δεν το ξέρει ο Κοτζιάς; Που ήταν τόσα χρόνια; Διάβαζε και δεν το άκουσε; Ή μήπως άκουσε τα φιλαράκια του στον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν «περίεργες» απόψεις περί του… Μακεδονικού;

Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη τακτική του κ. Κοτζιά, Αν θέλουν τις απόψεις των κομμάτων για το όνομα ας συγκαλέσει ο Τσίπρας Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να ενημερώσει αν υπάρχουν εξελίξεις και για να ακούσει τι θα του πουν. Όχι να στέλνει επιστολές οι οποίες μάλιστα δημοσιοποιούνται από άθλιους Χρυσαυγίτες.

Ο κ. Κοτζιάς είναι επικίνδυνος και κάποιος πρέπει να τον μαζέψει πριν κάνει κανένα έγκλημα κατά της πατρίδας. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιος πρέπει να του τα ξεκαθαρίσει όλα αυτά. Να του πει ότι η υπόθεση των Σκοπίων έχει κλείσει για την Ελλάδα. Ότι δεν υπάρχει Μακεδονία γιατί αυτή είναι μία. Αν θέλουν οι Σκοπιανοί ας αποκαλούνται όπως γουστάρουν, ας φοράνε χλαμύδες και ας λένε ότι είναι απόγονοι του… Βουκεφάλα. Η Ελλάδα πάντως δεν θα δεχθεί κάτι που είναι διαφορετικό από την εκπεφρασμένη βούληση του λαού. Τελεία και παύλα. Και αν ο Κοτζιάς δεν μπορεί να κάνει μια πατριωτική πολιτική ας πάει στο σπιτάκι του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα