Το «Homeland» θύμα του γκράφιτι

Οι ιθύνοντες που ζήτησαν από γκραφιτάδες να δώσουν μια πιο ρεαλιστική νότα στα σκηνικά της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς «Homeland», γράφοντας συνθήματα στα αραβικά, μάλλον …την πάτησαν. Στην πολυβραβευμένη σειρά πρωταγωνιστεί η Κλερ Ντέινς, η οποία υποδύεται μια πρώην πράκτορα της CIA που δρα στη Μέση Ανατολή. Πολλοί θεωρούν ότι η προσέγγισή της είναι μάλλον η τυπική χολιγουντιανή αλήθεια, με τους «κακούς Ισλαμιστές» και τους «καλούς Αμερικανούς». Οι γκραφιτάδες,

λοιπόν, αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Τα συνθήματά τους περιελάμβαναν φράσεις όπως «Το Homeland είναι ρατσιστικό» και «Το Homeland είναι αστείο και δεν μας κάνει να γελάμε». Σε μια σκηνή, διακρίνεται η Ντέινς να περνά από έναν τοίχο που γράφει στα αραβικά «Το Homeland δεν είναι σειρά». Η ομάδα, που αυτοαποκαλείται «Άραβες καλλιτέχνες του δρόμου», δηλώνει ότι «χάκαρε» τη σειρά επειδή διαφωνεί με το πολιτικό μήνυμα της. Έτσι, όταν οι παραγωγοί τους έδωσαν φωτογραφίες με γκράφιτι με τον Μπασάρ αλ Ασαντ ως έμπνευση, για να «διακοσμήσουν» ένα στρατόπεδο σύρων προσφύγων, και τους είπαν να γράψουν κάτι του στυλ «Ο Μοχάμετ είναι ο ύψιστος», αυτοί αποφάσισαν να το …αλλάξουν λίγο.

Η σειρά ξεκίνησε το 2011 και έχει φανατικούς οπαδούς –ανάμεσά τους και ο Μπαράκ Ομπάμα. Έχει κερδίσει πολλές Χρυσές Σφαίρες και Emmy και η αλήθεια είναι ότι, πέρα από το πολιτικό μήνυμα, είναι μια από τις πιο καλογυρισμένες των τελευταίων ετών.

cnn.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα