Τσίπρας όπως... Πάγκαλος: Μαζί τα ψηφίσαμε τον Αύγουστο

Ο Σουρεαλισμός έχει ανέβει επίπεδο με τον Τσίπρα. Στο ρόλο του μνημονιακού κάλεσε τώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τη φοροκαταιγίδα και την ισοπέδωση των συντάξεων, θυμωμένος κιόλας επειδή είχαν ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο! Μάλιστα ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα νέα μέτρα είναι “επικοινωνιακός ορυμαγδός” που διαψεύστηκε γιατί όπως είπε “δεν υπάρχουν

νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα που τα γνωρίζαμε όλοι και τα γνωρίζατε και εσείς στην αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) όταν μαζί τα ψηφίζαμε τον Αύγουστο”.

Έκανε λόγο για “στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση”. Και κατέληξε λέγοντας “τι ακριβώς παριστάνετε; τους αντιμνημονιακούς; Ψηφίσατε τον Αύγουστο τη συμφωνία και αρνείστε να ψηφίσετε τους εφαρμοστικούς νόμους;”!

Ταυτόχρονα ο Τσίπρας έδωσε πλήρη κάλυψη σε Σταθάκη για το ένα εκατομμύριο που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες του και στον Φλαμπουράρη για την κατοχή μετοχών σε εταιρεία εργολήπτρια έργων του δημοσίου υποστηρίζοντας ότι “κανένα στοιχείο δεν στοιχειοθετεί διαφθορά. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί”.

Παράλληλα προσπάθησε να κάνει επικοινωνιακή ρελάνς ανακοινώνοντας την παράταση για ένα χρόνο για τους φορολογικούς ελέγχους υποθέσεων φοροδιαφυγής και προανήγγειλε τη Δευτέρα την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς επίσης και την επαναφορά στο δημόσιο του παραθαλάσσιου μετώπου στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι το οποίο θα αναπλαστεί ως χώρος πρασίνου.

Σε ότι αφορά την προσφυγική κρίση και τις αποφάσεις της ΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε κατά των κοινών περιπολιών με την Τουρκία στα σύνορά μας ωστόσο είπε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει μια πολιτική συνεργασίας με τη γειτονική χώρα.

“Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να στηρίξει μια ευρωπαϊκή πολιτική συνεργασίας και ενίσχυσης της Τουρκίας από την ΕΕ, αλλά αυτό δε σημαίνει υποχωρήσεις σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας” σημείωσε και υπογράμμισε ότι “κοινές περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν μπορούν να υπάρξουν γιατί συνεχίζονται οι παραβιάσεις από τους γείτονες. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη αλλά και δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο. Για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών χρειάζεται έλεγχος στην ενδοχώρα της Τουρκίας”.

Ο Τσίπρας άσκησε κριτική και στην ΕΕ αναφέροντας ότι “παρά τα μεγάλα λόγια ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και βοήθεια από την ΕΕ δεν υπάρχει” και έκανε λόγο για “αλληλεγγύη αλά καρτ”, χαιρετίζοντας την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σουλτς για δημοσιονομική χαλάρωση και βοήθεια, ως αντιστάθμισμα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “θέλουμε να ενταχθούν στο καθεστώς του πρόσφυγα οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί και μίλησε για “παζάρι της Τουρκίας με την ΕΕ για την ενταξιακή διαδικασία. “Η ενταξιακή διαδικασία δεν πρέπει να μας δημιουργεί φοβίες στο βαθμό που η Τουρκία τηρεί αρχές και κάνει βήματα στα οποία περιλαμβάνεται και η στάση της στο πρόβλημα κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα