Η ιταλική αστυνομία αποκρυπτογράφησε τον «κώδικα της μαφίας»

Ένα μυστηριώδες κωδικοποιημένο έγγραφο, το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι ένας μυστικός κώδικας μύησης στη μαφία, κατάφεραν να αποκαλύψουν ιταλοί αστυνομικοί. Το κείμενο, μάλιστα, είναι γραμμένο σε κώδικα που μοιάζει με αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά ιερογλυφικά.

Το απόρρητο έγγραφο βρέθηκε από αστυνομικούς στη Ρώμη κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για τη δολοφονία ενός μέλους της Ντραγκέτα, η οποία βασίζεται στη νότια περιοχή της Καλαβρίας. Αναφέρεται σε μια υπόσχεση «τιμής και αίματος» που απαιτείται από όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ντραγκέτα, η οποία έχει αποκτήσει πλούτη και

ισχύ από τη διακίνηση κοκαΐνης, εκβιασμών και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων. Η τελετή μύησης θα απαγγέλλονταν από τα μελλοντικά μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, σε μυστικές τελετές.

Το έγγραφο εξηγεί πώς διεξάγεται μια τελετή μύησης. «Για το βάπτισμα χρειάζονται πέντε άνθρωποι – ούτε περισσότεροι, ούτε λιγότεροι» λέει. Ο νεοφώτιστος είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει ένα μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό εργαλείο για να κόψει το δέρμα του, προκειμένου να κάνει έναν όρκο αίματος, στον οποίο ορκίζεται “αιώνια πίστη στην τιμώμενη κοινωνία». Η τελετή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ένα μέρος «ιερό, απαραβίαστο και ασφαλές», εξηγεί το έγγραφο.

Το χειρόγραφο των τριών σελίδων καλύπτεται από μυστηριώδη σύμβολα, κάποια από τα οποία μοιάζουν με κυριλλικά, ελληνικά και αρχαία αιγυπτιακά. Αποκρυπτογραφήθηκε από δύο αστυνομικούς που εξειδικεύονται σε κωδικούς και γρίφους. Η σημαντική αποκάλυψη προέκυψε καθώς αποκωδικοποιούσαν το σύμβολο που αντιπροσώπευε το γράμμα C, το οποίο τους επέτρεψε να αρχίσουν σιγά-σιγά να κατανοούν και το υπόλοιπο παράξενο αλφάβητο.

Το γεγονός ότι το ασυνήθιστο έγγραφο βρέθηκε στη Ρώμη δείχνει τον βαθμό στον οποίο έχει εξαπλωθεί η Ντραγκέτα, από το παραδοσιακό προπύργιό της στην Καλαβρία και σε άλλα μέρη της Ιταλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι κωδικοποιημένες σελίδες αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας για τη δολοφονία του Vincenzo Femia τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας.

telegraph.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα