Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές!

H γερμανική Bild μας έχει συνηθίσει σε λαϊκίστικα δημοσιεύματα και σε άρθρα που εν πάση περιπτώσει χτυπούν την Ελλάδα. Το πιο πρόσφατο είναι αυτό που λέει ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνηση έχουν σχέδιο για να πάνε σε εκλογές καθώς δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί λύση στις

διαπραγματεύσεις. Οι Γερμανοί μιλάνε για μυστικό σχέδιο και επικαλούνται έλληνα υπουργό που λέει ότι «δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτε».

Αλλά το επίσης πιο σημαντικό είναι ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ότι αν η κυβέρνηση πάει σε εκλογές θα πρέπει να γνωρίζει ότι το θέμα θα είναι συμμετοχή στο ευρώ ή όχι. Θα είναι ουσιαστικά ένα δημοψήφισμα με αυτό το δίλημμα κι αν τις εκλογές τις κερδίσει ο Τσίπρας που απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας τότε το Grexit είναι σίγουρο.

Σιγά το νέο που μας αποκαλύπτει η Bild. Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Όλα δείχνουν ότι ο Τσίπρας θέλει να παίξει τη χώρα στα ζάρια και πιθανότατα ο ίδιος διαρρέει τέτοια σενάρια προκειμένου να εκβιάσει μια λύση με τους δανειστές. Αντί δηλαδή να στρωθούν και να βρουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από το αδιέξοδο, έχουν ακόμη και στο πίσω μέρος του μυαλού τους ένα τέτοιο σχέδιο.

Είναι ξεκάθαρο. Αν οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν πουθενά και με την πιστωτική ασφυξία να είναι προ των πυλών τα περιθώρια που υπάρχουν δεν είναι πολλά. Ο Τσίπρας θα θελήσει να κάνει Κούγκι την Ελλάδα ρίχνοντας το μπαλάκι στους πολίτες. Θα τους θέσει το δίλημμα που θα λέει: «Νέο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα ή σύγκρουση με τους δανειστές που θα έχει πολύ άσχημες συνέπειες». Τα πράγματα είναι απλά. Η κυβέρνηση σκοπεύει να φυγομαχήσει απλά και μόνο γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.

Όταν ανέλαβε την εξουσία πήρε στα χέρια της μια συγκεκριμένη κατάσταση. Η οικονομία πήγαινε καλύτερα, όμως, έπρεπε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να εκταμιευτούν τα υπόλοιπα του δανείου και να ξεκινήσει μια συνολική διαπραγμάτευση για το χρέος. Πέρυσι τον Δεκέμβριο δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια η σκέψη για νέο μνημόνιο 30-40 δις ευρώ. Δεν υπήρχε ένα τέτοιο τεράστιο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό, δημιουργήθηκε μέσα σε 2,5 μήνες καταστροφής εξαιτίας της δημιουργικής ασάφειας και της μπαρουφάκειας διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία λέγοντας ότι έχει σχέδιο και το κυριότερο ότι δεν αμφισβητεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το είπε και στις προγραμματικές του δηλώσεις και το άκουσε όλη η Ευρώπη. Βεβαίως στο υποτιθέμενο ενιαίο κόμμα του υπήρχαν και υπάρχουν φωνές ρήξης με την Ευρώπη και εξόδου από το κοινό νόμισμα. Αλλά πιστεύαμε ότι ήταν μειοψηφία και στην απομόνωση. Τώρα λοιπόν επανέρχονται τα σενάρια για κάλπες – δημοψήφισμα με ένα θέμα που είχαμε ξεχάσει και απορρίψει.

Και το ερώτημα είναι ένα: Έχει τα κότσια ο κ. Τσίπρας να γραφτεί στην ιστορία ως πολιτικός της χρεοκοπίας και ο πρωθυπουργός της δραχμής; Έχει το πολιτικό ανάστημα να ηγηθεί μιας χώρας κατεστραμμένης και απομονωμένης;

Άραγε ο πρωθυπουργός δε βλέπει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ; Δεν παίρνει τις αναλύσεις στα χέρια του που δείχνουν ότι Ελλάδα χωρίς το ευρώ θα σημάνει πολλά Μνημόνια και για πολλά χρόνια; Με πιο δικαίωμα θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας;

Μαθαίνουμε ότι το Μαξίμου διέψευσε το δημοσίευμα για εκλογές κι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα να ψάχνει μια λύση στις διαπραγματεύσεις. Μακάρι να υπερισχύσουν οι λογικές φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ και εντός της κυβέρνησης, όμως, ακόμη κι αν κάποιοι δεν θέλουν την έξοδο από το ευρώ, το «ατύχημα» είναι πιο πιθανό. Ο χρόνος τέλειωσε, το καντηλάκι της χώρας άδειασε από λάδι και τι κάνει η κυβέρνηση; Απολύτως τίποτε. Κι όταν το αδιέξοδο θα είναι οριστικό θα ρίξει το φταίξιμο στους δανειστές, στην προηγούμενη κυβέρνηση, στους Ελοχίμ και τους Νεφελίμ και θα πάει τη χώρα σε μια περιπέτεια που οδηγεί σίγουρα στην καταστροφή.

Το συμπέρασμα είναι ότι αν ο κ. Τσίπρας έχει μυστικό σχέδιο για εκλογές θα πρέπει να ξέρει γιατί τις κάνει και με ποιο σκοπό. Αν θέλει να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό εύκολα μπορεί να το κάνει βάζοντας ψεύτικα διλήμματα. Αν θέλει να είναι ηγέτης αυτής της χώρας οφείλει να τον προειδοποιήσει για το διακύβευμα των εκλογών.

Εκλογές είναι πράγματι δημοψήφισμα για το ευρώ και τίποτε άλλο. Η χώρα δεν χρειάζεται κάλπες 2,5 μήνες μετά από αυτές που ανέβασαν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται δηλαδή αναβάπτιση της λαϊκής εντολής η οποία ήταν μία και μοναδική: «Αλλαγή στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης, αλλά σε καμιά περίπτωση έξοδος από το ευρώ».

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει τι τον περιμένει με το ένα ή το άλλο καθεστώς. Με το νέο Μνημόνιο δηλαδή που μοιάζει πλέον αναπόφευκτο ή με την έξοδο από το ευρώ. Θα πρέπει να μάθει ποια θα είναι τα μέτρα που θα πρέπει να αντέξει αν οι δανειστές δώσουν κι άλλα λεφτά και ποιες θα είναι οι καταστάσεις σε ενδεχόμενο Grexit. Άλλωστε, μια χρεοκοπία δεν είναι πρωτόγνωρο γεγονός. Ας ρίξουμε όλοι μια ματιά στην Αργεντινή και τις κατσαρόλες…

Όμως, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να θυμάται πώς φεύγουν οι χρεοκοπημένοι πρωθυπουργοί. Τώρα μπορεί να αισθάνεται ισχυρός και άνετος, όμως, τα ελικόπτερα ήδη πετάνε πάνω από την Ηρώδου Αττικού σαν τα κοράκια που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τα πολιτικά πτώματα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα