Η ανικανότητα του Τσίπρα δίνει όπλα στον Σόιμπλε

Οι απαξιωτικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε κατά του πρωθυπουργού είναι ασφαλώς εξαιρετικά επικίνδυνες και προσβλητικές για το σύνολο της χώρας. Μπορεί του Τσίπρα να το… τραβάει ο οργανισμός, μπορεί να είναι άξιος να αναφέρονται γι’ αυτόν με προσβλητικό τρόπο, μπορεί ακόμη και να είναι ανάξιος να έχει αυτό το ρόλο, όμως, τον ψήφισε ο ελληνικός λαός, καλώς ή κακώς. Αυτός τον προσέλαβε, αυτός

θα τον απολύσει. Ο κ. Σόιμπλε με τις δηλώσεις του απέδειξε ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι της παρέμβασης στα εσωτερικά μιας χώρας.

Το αν ο Έλληνας πρωθυπουργός παίρνει τηλέφωνο συχνά τη Μέρκελ ή αν δεν μιλάει με τον υπουργό του, είναι δικό του πρόβλημα. Και είτε θα το λύσει, είτε θα τον στείλει ο κόσμος σπίτι του. Δουλειά του Σόιμπλε είναι να κοιτάζει τι γίνεται στη Γερμανία και να προσπαθεί να βρει δίκαιες λύσεις, μαζί με τους υπόλοιπους, για τα ευρωπαϊκά προβλήματα.

Απαράδεκτος, τελεία και παύλα λοιπόν ο Γερμανός…

Όμως, πρέπει να δούμε και την αλήθεια κατάματα. Βρίσκει και τα κάνει ο κάθε εκδικητικός, ανθέλληνας Σόιμπλε. Έχει απέναντί του μια ασόβαρη κυβέρνηση, με έναν πρωθυπουργό και υπουργούς σε αποδρομή. Που τη μία λένε το ένα και την άλλη το άλλο. Που κάνουν συνεχόμενα λάθη προκαλώντας την οργή όχι μόνο του Σόιμπλε αλλά και των άλλων υπουργών. Που κάνουν ψευτομαγκιές και στο τέλος υποχωρούν και που απειλούν χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες. Ή όπως λέει ο λαός «λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του».

Αν όλα τα ανοικτά μέτωπα είχαν κλείσει από το 2016 και δεν φτάναμε ως εδώ δεν θα είχε και ο Σόιμπλε πάτημα να λέει ό,τι λέει, ακόμη κι αν αυτά δεν είναι αποδεκτά ούτε από τον χειρότερο εχθρό του Τσίπρα. Η ανίκανη κυβέρνηση έχει κάνει τον Γερμανό ρυθμιστή των εξελίξεων στην Ελλάδα, ρυθμιστή του μέλλοντος των παιδιών μας.

Κι όπως όλα δείχνουν το Βερολίνο είναι πλέον αποφασισμένο να «τελειώσει» τον Τσίπρα το συντομότερο δυνατό. Έκανε αυτά που του ζήτησαν και τώρα δεν τον χρειάζονται πια. Τον πετάνε σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Και ο λόγος είναι ότι στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα χρειάζονται σοβαροί συνομιλητές, που να έχουν μια συγκεκριμένη στρατηγική, που να μπορούν να καταθέσουν σοβαρές προτάσεις για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο Σόιμπλε και η Μέρκελ θα είναι ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και μετά τις εκλογές τους. Έχουν καταλάβει ότι ο Τσίπρας και το παρεάκι του Μαξίμου δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ασφαλείς δρόμους. Και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο πότε θα σοβαρευτούν. Ο Σόιμπλε κατάλαβε ότι δεν έχει να κάνει με σοβαρούς ανθρώπους όταν ο Τσίπρας ετοιμαζόταν να φορέσει γραβάτα και το διαλαλούσε κιόλας.

Τώρα, αν οι ύμνοι στον καλό Τσακαλώτο είναι «χρίσμα» γερμανικό για να αναλάβει αυτός στη μετά Τσίπρα εποχή, δεν το ξέρουμε. Ίσως ο Σόιμπλε να μην τον ξέρει καλά, όσο εμείς τουλάχιστον. Αλλά για φανταστείτε τον Ευκλείδη αντικαταστάτη του Αλέξη. Δεν υπάρχει τέτοιο επίπεδο φαντασίας, είναι μάλλον εφιάλτης.

Το συμπέρασμα από τις εξελίξεις είναι ότι οι Γερμανοί θα «φάνε» έναν ακόμη Έλληνα πρωθυπουργό. Ίσως αυτή τη φορά για το καλό της Ελλάδας, γιατί την προηγούμενη με τον Σαμαρά έκαναν έγκλημα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα