Η ανίερη συμμαχία

Όταν βγαίνει, ο εν αργία τελών, τέως Νομάρχης Θεσσαλονίκης (και υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ) Π. Ψωμιάδης και ….προβλέπει, με την προκήρυξη των εκλογών, ότι το κόμμα που τον ανέδειξε,  δεν θα πετύχει  την αυτοδυναμία, τότε καταλήγουμε σε δυο συμπεράσματα.

Πρώτον, ό,τι οι δημοσκοπήσεις έκαναν τη δουλειά τους! Οι «νταβατζήδες» του συστήματος

έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Δημιούργησαν κλίμα ηττοπάθειας στον κόσμο της ΝΔ. Η  αυτοδυναμία  θεωρείται  ανέφικτη όχι μόνο από τους λεγόμενους …ειδικούς, αλλά και από τους απλούς πολίτες. Η  συζήτηση περιστρέφεται πλέον  στο ενδεχόμενο μια πιθανής συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Ένα σενάριο που εξυπηρετεί όλους, εκτός από τη ΝΔ!

Δεύτερον, οτι διάφοροι παράγοντες και παραγοντίσκοι, της απο εδώ πλευράς, παίζουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια τους, με γνώμονα μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες ή ….ματαιοδοξίες. Δεκάρα δεν δίνουν για οτιδήποτε άλλο! Γιατί ο Ψωμιάδης είναι παλιά καραβάνα. Δεν μπορεί να αγνοούσε τις επιπτώσεις θα έχει μια τέτοια δήλωση στο ηθικό των ψηφοφόρων της ΝΔ;

Από την άλλη, διαβάζω και τις δηλώσεις των εκ της ΝΔ προερχομένων αρχηγών και αρχηγίσκων.  Δεν μπορώ να μη το παρατηρήσω. Αναλώνουν το περισσότερο χρόνο τους επιτιθέμενοι εναντίον του Σαμαρά και της ΝΔ! Είναι τόσο προφανής ο στόχος τους, που δημιουργεί υποψίες! Εκτίθενται! Λες και βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή να αποτρέψουν την άνοδο του Σαμαρά στην εξουσία! Λες, και έχουν αναλάβει εργολαβικά να κάνουν ότι  μπορούν για να διασώσουν το ΠΑΣΟΚ!

Όλοι αυτοί, λοιπόν, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ανακάλυψαν τα θετικά της συνεργασίας!  Είναι τόσο υποκριτική η συμπεριφορά τους. Ο Καρατζαφέρης, για παράδειγμα,  δεν κατάφερε να συνεννοηθεί σε μια κυβέρνηση στη δημιουργία της οποίας, όπως λέει, πρωτοστάτησε, πώς θα μπορέσει να συνεργαστεί μετεκλογικά; Για τον Καμμένο, αφήστε το καλύτερο, αυτός ονειρεύεται συνεργασίες με τον Συνασπισμό! Θα έχει πλάκα να χαράσσει την οικονομική πολιτική με τον ….Παπαδημούλη! Μέχρι να συμφωνήσουν, θα έχει διαλυθεί η χώρα! Με ενδιαφέρον άκουσα και τον εκδότη-επιχειρηματία-δημοσιογράφο-υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας και εκπρόσωπο τύπου του ΛΑΟΣ ,  Γ, Κύρτσο να λέει ότι στόχος τους είναι «η αποδόμηση του δικομματισμού»!  Αυτό μου θυμίζει τις διακηρύξεις του ΚΚΕ!  Στον Περισσό εδώ και χρόνια έχουν μια τεράστια αφίσα που καταγγέλλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα αυτή! Ο Κύρτσος μάλλον θα θυμήθηκε τα νιάτα του! Θα έχει πλάκα να μεθοδεύσει τη συνεργασία του ΛΑΟΣ με το ΚΚΕ!

Απέναντι σ’ αυτήν την ανίερη συμμαχία, που επενδύει στην αβεβαιότητα και το χάος, η απάντηση είναι μία:

Αντώνη Σαμαρά,

άσε τα γραφεία και βγές έξω στον απλό κόσμο. Όργωσε την Ελλάδα. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Καστελόριζο μέχρι την Ιθάκη. Μίλησε με  το λαό  και μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτός ο κόσμος που υποφέρει δεν θέλει κούφια λόγια και έχει κουραστεί από τα προσωπικά παιχνίδια των πολιτικών. Ακούει και για τα εκατομμύρια του Άκη και τρελαίνεται. Ακούει τον Παπαδήμο να του

Keywords
Τυχαία Θέματα