Αργά θυμήθηκε τον Άκη ο Τραγάκης

Επτά χρόνια μετά το κλείσιμο του σκανδάλου της αγοράς των αντιαεροπορικών συστημάτων, TOR-M1, με μεγάλη ευθύνη και της Νέας Δημοκρατίας, και σχεδόν τρία χρόνια αφότου έχασε η ΝΔ την κυβέρνηση, θυμήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης να μιλήσει για τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ορθώς βέβαια, του ήρθε να κάνει λόγο για το ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος

και ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν οι συνήγοροι του Ακη Τσοχατζόπουλου, όταν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ερευνάτο το σκάνδαλο των TOR. Δε νομίζει όμως, ότι ως πρόεδρος εκείνης της Επιτροπής έχει ιδιαίτερες ευθύνες για το ότι οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και δεν αποδόθηκαν ευθύνες; Τώρα λοιπόν, που –έστω και μετά μυρίων βασάνων- η Δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της (και εκείνη που δεν είχε κάνει η Εξεταστική), βγήκε στα κεραμίδια. Για να πει άραγε τι; Ότι στην offshore εταιρεία Bluebell, η οποία εμπλέκεται και σε ακίνητα της οικογενείας του Ακη Τσοχατζόπουλου, ήταν μια από εκείνες όπου κατέληξαν μίζες 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τους TOR.

Η ονομασία της εταιρείας, βέβαια, είχε αναφερθεί εντός της Εξεταστικής, το 2004. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε αναμφισβήτητα σαμπόταραν τις έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις, και προς αυτήν της Bluebell. Τελικώς, οι λογαριασμοί της εταιρείας δεν ανοίχθηκαν. Πόσο πίεσε όμως, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ για να ανοίξουν; Αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ελάχιστα. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι πολύ μετά τη λήξη της Εξεταστικής και λίγο πρίν από την πτώση της κυβέρνησης ΝΔ, στην Αθήνα υπήρχαν σαφή στοιχεία για το ποιος βρίσκεται πίσω από την Bluebell. Κατά πληροφορίες μάλιστα, είναι πρόσωπο το οποίο διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Α.Τσοχατζόπουλο και είχε κληθεί και στην Εξεταστική Επιτροπή. Τα στοιχεία αυτά έχει πρώην παράγων της ΝΔ και σίγουρα είναι εις γνώσιν του κ.Τραγάκη. Γιατί εδώ και χρόνια ουδείς τα έδωσε στη δημοσιότητα; Άκρως ενδιαφέρον είναι ότι στο πόρισμα που είχαν εκδώσει τότε οι βουλευτές της ΝΔ, πουθενά δεν υπάρχει κάποια αναφορά στην Bluebell.

Τελικώς η υπόθεση έκλεισε υπέρ του κ.Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατ’αυτό τον τρόπο «ξεπλύθηκε» τότε. Έκλεισε όμως, και υπέρ άλλων προσώπων που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο, όπως του Άραβα μεσάζοντα, Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, με τον οποίον –άκουσον, άκουσον- φέρεται να διατηρούσε επαφές πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τη ΝΔ, που θέλει σήμερα να παίξει σημαίνοντα ρόλο στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας.

Να θυμίσουμε τι έγραφε το «Αντί» το Νοέμβριο του 2004, αλλά ο  κ. Τραγάκης δεν το διάβαζε

Σε μια χώρα όπου έχουν ακόμα κάποια αξία οι έννοιες «αιδώς» και «φιλότιμο» ο  Άκης Τσοχατζόπουλος θα έπρεπε κανονικά να ντρέπεται για όσα έπραξε κατά τη διάρκεια της κατακύρωσης της προμήθειας του ρώσικου αντιπυραυλικού συστήματος TOR-M1. Γιατί στα πεπραγμένα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται μόνον όσα του καταλογίζονται μέχρι σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή, ή με την τελευταία αποκάλυψη (Καθημερινή 31/10) ότι άφησε στην  άκρη τα ανασταθμιστικά ωφελήματα (Α.Ω.) και δεν υπέγραψε την σχετική

Keywords
Τυχαία Θέματα