Γιατί δεν ζητάει και την παραίτηση Μάρδα ο Βαρουφάκης;

Πριν μερικές ημέρες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, σε δηλώσεις του σε κάποιο γαλλικό ραδιόφωνο είπε ότι τα χρήματα στην Ελλάδα τελειώνουν τον Μάιο και θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στη χώρα με τις πληρωμές που πρέπει να κάνει.

Τι είπε δηλαδή; Το αυτονόητο. Μόλις χθες ο Βαρουφάκης, ο κολοσσός της πολιτικής και της οικονομίας του ζήτησε την παραίτησή του επικαλούμενος ακριβώς τις δηλώσεις που είχε κάνει και που τώρα προφανώς θυμήθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Λίγες ώρες νωρίτερα,

ένα άλλος υπουργός, στο ίδιο κτίριο με τον Βαρουφάκη (ο οποίος βεβαίως δεν πατάει ποτέ το πόδι του), ο Γιώργος Σταθάκης, έλεγε ότι η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της στην ΕΚΤ τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Ακόμη χειρότερα; Ο υφιστάμενος του Βαρουφάκη, κ. Μάρδας έκανε… ελεημοσύνη στην Ομόνοια μπας και βρει 400 εκατ. ευρώ για να πληρώσει μεθαύριο μισθούς και συντάξεις. Τα βρήκε όπως είπε και μάλιστα «ανακάλυψε» 1 δις ευρώ, αλλά προηγουμένως είχε ομολογήσει ακριβώς ότι το ταμείον είναι μείον. Δεν θέλει βεβαίως και πολύ φιλοσοφία. Όταν αρπάζουν από παντού τα αποθεματικά και αγωνιούν αν φτάνουν, ομολογούν και οι ίδιοι ότι δεν… υπάρχει σάλιο. Ίσως ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία δεν υπήρξε ομολογία ότι υπάρχει αδυναμία αποπληρωμής μισθών και συντάξεων.

Τι είπε περισσότερο λοιπόν ο Μποτόπουλος και τον διώχνουν; Γιατί δεν του ζητούσαν απλά να σηκωθεί και να φύγει αφού δεν είναι δικός τους και πρέπει να βολευτεί κάποιο… αριστερό παιδί; Γιατί αν πράγματι ο λόγος ήταν οι δηλώσεις του για τα άδεια ταμεία, τότε την ίδια στιγμή πρέπει να… ξεκουμπιστούν δύο – τρεις υπουργοί.

Έχουν τα κότσια να το κάνουν; Θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην πατρίδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα