Για νέο επεισόδιο στα Ιμια μιλούν οι Τούρκοι - Διαψεύδει η Αθήνα [ΒΙΝΤΕΟ]

Εμπρησική πολιτική στο Αιγαίο είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει η Αγκυρα. Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu να κάνει λόγο για νέα ένταση στα Ίμια τη Δευτέρα, ενώ κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Άμυνας διαψεύδουν κατηγορηματικά όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, τουρκικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση 3,8 μιλίων από την Αλικαρνασσό και το

μεσημέρι υπήρξε «κινητικότητα» στην περιοχή από τα σκάφη των δύο χωρών.

Το τουρκικό πρακτορείο ισχυρίζεται ότι, μάλιστα, τουρκικό πλοίο ζήτησε από ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος που προσέγγιζε τα Ίμια να απομακρυνθεί.

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, όμως, τονίζουν ότι δεν υπήρξε κανένα τέτοιο επεισόδιο.

Χθες το πρωί, η ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας επιβιβάστηκαν σε μία πυραυλάκατο και παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα προσεγγίζοντας τα Ίμια.

Η ελληνική πλευρά είχε προετοιμαστεί κατάλληλα στέλνοντας στην περιοχή την κανονιοφόρο «Κραταιός» που κάλεσε τους Τούρκους να αποχωρήσουν.

Νωρίτερα σήμερα η Daily Sabah δημοσίευσε ένα νέο βίντεο, αυτή τη φορά από το εσωτερικό της πυραυλάκατου με τον Τούρκο στρατηγό να επιθεωρεί από τη γέφυρα του τουρκικού πολεμικού σκάφους την προσέγγισή στα Ίμια

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα