Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις οι αγρότες - Πού στήνουν τα πρώτα μπλόκα

Την ανάπτυξη αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία ξεκινούν απο σήμερα έως και την Πέμπτη 2/2 οι αγρότες της περιοχής, σε συνέχεια και της σχετικής απόφασης που λήφθηκε στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης των εκπροσώπων των συντονιστικών τους επιτροπών.

Πάντως, οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας αγροτών και κτηνοτρόφων, επιβραδύνει τα σχέδια των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηθούν μπλόκα.

Σε

συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, προχωρούν από τις 13.00 και για μία ώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου. Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στις 23/1.

«Η κινητοποίηση αφορά και τα δύο ρεύματα και γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους μας που είτε έχουν στήσει τα αγροτικά τους μπλόκα ή προσπαθούν και βρίσκουν την αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων» επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, προσθέτοντας: «Εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα διαμαρτυρόμαστε κυρίως και βασικά, για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής».

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τις 12 αναμένεται να στηθεί το αγροτικό μπλόκο στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Επίσης, εντός της ημέρας, αναμένεται οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, να στήσουν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Σήμερα, μετά τις 12 το μεσημέρι στήνεται και το μπλόκο στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, επισήμανε ότι υπάρχει πλάνο για τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα στην περιοχή, ωστόσο «δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο σήμερα».

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα