«Γαλάζια» εξόρμηση στις γειτονιές της Ελλάδας

Τηλεοπτική καμπάνια, ανοιχτές συγκεντρώσεις, εκστρατεία των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ν.Δ. με ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζουν το Μαξίμου και η λεωφόρος Συγγρού εν όψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά θα είναι κυρίαρχο στη γαλάζια προεκλογική καμπάνια η οποία θα έχει θετικά μηνύματα με αιχμή τα βήματα που έχουν γίνει στην οικονομία, κλείνοντας τα μάτια στην πόλωση

που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφημιστική εταιρία που είχε αναλάβει την καμπάνια της Ν.Δ. στις προηγούμενες εθνικές εκλογές έχει ήδη πιάσει δουλειά και το πρώτο τηλεοπτικό μήνυμα αναμένεται λίγο μετά τις αρχές Μαΐου. Στόχος του Μαξίμου και της Συγγρού είναι να αναδειχθεί το μήνυμα ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι η εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας, αλλά και για ασφαλή έξοδο από το Μνημόνιο χωρίς να υπονομευθούν οι θυσίες των πολιτών με κινδυνολογίες, λαϊκισμούς και προεκλογικά πυροτεχνήματα. «Η υπευθυνότητα με την οποία κινείται ο Αντώνης Σαμαράς σε όλη τη δύσκολη πορεία της χώρας και τα πρώτα επιτεύγματα στην οικονομία που έχουν φανεί είναι σημαντικά στοιχεία που οι πολίτες θα λάβουν υπόψη πριν μπουν στο παραβάν», εκτιμούν γαλάζια στελέχη.

Το μεγάλο βάρος της προεκλογικής μάχης αναλαμβάνουν η λεωφόρος Συγγρού και ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, και οι συσκέψεις έχουν πάρει φωτιά. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών με τη συμμετοχή κομματικών στελεχών υπό τον γραμματέα Α. Παπαμιμίκο, τον γραμματέα οργανωτικού Γιώργο Λουλουδάκη, τον αναπληρωτή γραμματέα οργανωτικού Κώστα Ζωντανό, τον γενικό διευθυντή του κόμματος Κώστα Τσιμάρα, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Σπύρο Καπράλο και τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού Σπήλιο Λιβανό τέθηκαν οι πρώτες εισηγήσεις για την πορεία του κόμματος προς τις ευρωεκλογές που μπαίνει με φουλ τις μηχανές. Αυξημένο ρόλο στην προεκλογική καμπάνια θα έχει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Στη σύσκεψη «κλείδωσε» η απόφαση να γίνουν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών σε όλους τους νομούς της χώρας, οι οποίοι θα «μοιραστούν» σε κλιμάκια-ομάδες για να μπορέσουν μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την κάλπη του Μαΐου να έχουν καλύψει όλη την επικράτεια. Παράλληλα, η λεωφόρος Συγγρού συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνουν δύο ή τρεις ανοιχτές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη) που θα έχουν πιο «κομματικό» χαρακτήρα με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ενώ εξετάζεται να γίνουν θεματικές εκδηλώσεις με ομιλία και πάλι του πρωθυπουργού με συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.

Στην προεκλογική μάχη, σημαντικό ρόλο θα έχουν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος οι οποίοι θα δίνουν το δικό τους στίγμα στις εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξόρμηση στις γειτονιές της Ελλάδας ξεκινά από αύριο. Στόχος της Ν.Δ. είναι να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της και να απευθυνθεί στους πολίτες που θεωρούν ότι οι ευρωεκλογές δίνουν περιθώριο «χαλαρής» ψήφου. Στη λεωφόρο Συγγρού θα πατήσουν «γκάζι» ώστε να κινητοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός σε όλη τη χώρα και να αναδείξει μέσα από τον πολιτικό λόγο ότι οι εκλογές του Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το διακύβευμα της χώρας που είναι η ασφαλής «μετάβαση» στην έξοδο του Μνημονίου.

Στις δημόσιες παρεμβάσεις του ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει για το δίλημμα των ευρωεκλογών ζητώντας από τους πολίτες με την ψήφο τους να μην τινάξουν στον αέρα τις θυσίες τους αλλά να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης που έχει εθνικό στόχο. Οι αναποφάσιστοι και ειδικές κατηγορίες ψηφοφόρων όπως είναι οι νέοι θα βρίσκονται στη στρατηγική της Ν.Δ. μέσα από τις ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, ενώ εκτός από τις περιοδείες του πρωθυπουργού αναμένεται ο Αντώνης Σαμαράς να πυκνώσει τις εμφανίσεις του τόσο με δημόσιες παρεμβάσεις και εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων στον τομέα της οικονομίας όσο και με αιφνιδιασμούς σε υπουργεία και δημόσιους φορείς.

Πρώτη δύναμη «έστω και με μισή μονάδα διαφορά»

Στη λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι το στοίχημα να είναι η Ν.Δ. πρώτη δύναμη «έστω και με μισή μονάδα διαφορά είναι εφικτό». Θα κινηθούν με χαμηλούς τόνους και θετικά μηνύματα ενώ θεωρούν ότι τα αγκάθια που αντιμετωπίζει στο εσωκομματικό πεδίο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η διγλωσσία σε κρίσιμα θέματα όχι μόνο δεν θα λυθούν μέχρι το τέλος του προεκλογικού δρόμου αλλά θα επιτείνουν τη σύγχυση στους ψηφοφόρους τους.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τρανό παράδειγμα της διγλωσσίας που υπάρχει και της έλλειψης συγκεκριμένης θέσης είναι η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές που λέει με σαφήνεια ότι «όχι με κάθε θυσία στο ευρώ». Η Κουμουνδούρου, εκτιμούν, θα επιστρέψει σε υψηλούς αντιμνημονιακούς τόνους και θα επιχειρήσει να δημιουργήσει πεδίο σύγκρουσης αλλά η Ν.Δ., προσθέτουν, δεν θα τους ακολουθήσει. Προσθέτουν από τη λεωφόρο Συγγρού ότι «θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στοχεύοντας στη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας», χωρίς να σηκώνουν το γάντι σε λαϊκισμούς και προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Κατερίνα Κατασαβού, στον «Τύπο της Κυριακής»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα