Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Κυπελλούχος Ελλάδας με το εκκωφαντικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ είναι ο Παναθηναικός . Με ηγέτη τον Μάρκους Μπέργκ που σημείωσε τρία γκολ οι πράσινοι σήκωσαν το τελευταίο τρόπαιο της χρονιάς γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 26.000 φίλους τους που είχαν την τύχη να βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ είχε δυο κακά ξεκινήματα στα δυο ημίχρονα και το πλήρωσε ακριβά. Μόλις στο 15΄ο Σουηδός άρπαξε την δεύτερη ευκαιρία που του έδωσαν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ και νίκησε τον Γλύκο ανοίγοντας το σκορ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να συνέλθει μετά το 30΄ και να δει την μπάλα να σταματάει από το δοκάρι του Κοτσώλη από την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 37΄ ενώ ο ίδιος παίκτης αποδείχθηκε μοιραίος όταν στο 45΄ έχασε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Αν αυτού με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπέργκ ξαναχτύπησε κάνοντας το 2-0 στο 50΄ ξεσηκώνοντας και πάλι την πράσινη κερκίδα . Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Γεωργιάδη από το δεύτερο σοκ ήρθε ο Καρέλη να ολοκληρώσει τον θρίαμβο για τον Παναθηναικό πετυχαίνοντας το 3-0 και ρίχνοντας οριστικά τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο.

Η ομάδα του Δικεφάλου προσπάθησε παρόλα αυτά να επιστρέψει χάρις το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βούκιτς σε ανατροπή του Λίνο από τον Αμπέντ αλλά τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Τελικά το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο κορυφαίος παίκτης του τελικού ο Μάρκους Μπεργκ που κατάφερε να νικήσει για Τρίτη φορά τον Γλύκο στην εκπνοή του αγώνα.

Δευτερόλεπτα μετά ο Παναθηναικός πανηγύριζε την κατάκτηση του 18ου Κυπέλλου στην ιστορία του.

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κερκύρας)

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)

4ος διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56' Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ

Γκολ: Βούκιτς (70' (πεν.)) / Μπεργκ (15', 50', 88'), Καρέλης (54')

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα