Φωτογραφίες από την κακοποίηση Καρέλι

19:49 9/4/2014 - Πηγή: Antinews

Ακόμη και ένας δολοφόνος, σε μια χώρα που θέλει να είναι πολιτισμένη, δεν μπορεί να έχει ένα τέτοιο τέλος.

Για την περίπτωση του Αλβανού δολοφόνου Ιλι Καρέλι έχουμε γράψει εκτενώς ενώ ήδη οι πρώτοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν προφυλακιστεί για τον ξυλοδαρμό και τον άγριο βασανισμό του κρατουμένου.

Οι φωτογραφίες που έφερε στο φως το vima.gr προέρχονται από βίντεο μέσα από τις φυλακές Νιγρίτας. Δείχνουν τον Καρέλι να

φτάνει στις 4 παρά 10 περίπου σε σχετικά καλή κατάσταση, με κάποια χτυπήματα στο πρόσωπο αλλά σίγουρα μπορεί να περπατήσει. Αμέσως τον περικυκλώνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο διευθυντής. Οι επόμενες φωτογραφίες, όμως, είναι συγκλονιστικές. Μετά από 2,5 ώρες όπου ο κρατούμενος «χάθηκε» σε κάποιο χώρο χωρίς κάμερες, οι φύλακες μεταφέρουν τον Καρέλι σχεδόν γυμνό και λιπόθυμο. Ούτε να περπατήσει δεν μπορεί και τον σέρνουν μέχρι το κελί του όπου και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Είναι η επιβεβαίωση ότι ο κρατούμενος έφτασε στη Νιγρίτα σε καλή κατάσταση κι εκεί κάποιοι νταήδες που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν την πατρίδα και τους νόμους, τον ξυλοκόπησαν άγρια. Τον βασάνισαν με απάνθρωπο τρόπο και τον οδήγησαν στο θάνατο.

Ακόμη και ο δολοφόνος ενός πατέρα δύο παιδιών δεν μπορεί να δολοφονείται από εργαζόμενους στις φυλακές, Δε μπορεί σε μια πολιτισμένη χώρα εν έτει 2014 κάποιοι να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Τι πίστεψαν άραγε; Ότι δεν θα αποκαλυφθούν; Ο θάνατος του Αλβανού τους ξεσκέπασε και τώρα θα πληρώσουν. Οι 6 πρώτοι υπάλληλοι προφυλακίστηκαν καθώς στην απολογία τους υποστήριξαν ότι τον χτύπησαν μεν αλλά δεν τον βασάνισαν.

Ότι κι αν έγινε στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες.

[photo_1]

[photo_2]

[photo_2]

[photo_4]

[photo_5]

[photo_6]

[photo_7]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα