Η Ελλάδα βγήκε ξανά στις αγορές

16:18 9/4/2014 - Πηγή: Antinews

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία του premarketing για την έκδοση 5ετούς ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται δηλαδή για ένα είδος προτιμολόγησης του ομολόγου με βάση τις προσφορές που υπάρχουν προτού βγει επίσημα η χώρα στις αγορές.

Οι τράπεζες που ενεργούν ως διαχειριστές και συνδιαχειριστές του βιβλίου άνοιξαν πριν από λίγο τη διαδικασία, ενημερώνοντας τους πελάτες τους να δώσουνεύρος προσφορών

και τιμής. Το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει και τυπικά αύριο το πρωί στις 9:00 (ώρα Λονδίνου).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό δημόσιο θα επιδιώξει την άντληση 2,5 δισ. ευρώ από την έκδοση 5ετούς ομολόγου.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι, σύμφωνα με το Reuters,οιBank of America-Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs International, HSBC, JP Morgan και Morgan Stanley.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η σχετική ανακοίνωση από τον ΟΔΔΗΧ.

Το επιτόκιο δεν αποκλείεται να αποτελέσει έκπληξη και να κινηθεί στην περιοχή του 4,8-4,9%, δηλαδή σε πολύ καλά επίπεδα για την Ελλάδα, αλλά και για τους επενδυτές καθώς σπανίζουν αυτές οι αποδόσεις. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για στόχο να είναι το επιτόκιο κάτω από 5% αν και δεν αποκλείεται λίγο υψηλότερο.

Τραπεζικές πηγές τονίζουν ότι η σημαντική μείωση του επιτοκίου στα έντοκα αποτελεί τον προάγγελο του αναμενόμενου ελκυστικού επιτοκίου στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα