Φωτογραφίες - σοκ από την Τουρκία και τις συλλήψεις πραξικοπηματιών

Πάνω από 754 συλλήψεις πραξικοποιματιών στρατιωτικών έχουν γίνει μέχρι ώρας στην Τουρκία. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες ξεκίνησαν συλλήψεις και ανωτάτων αξιωματικών ενώ πληροφορίες μιλούσαν για ένα στρατηγό νεκρό.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποίησαν στασιαστές στρατιώτες και η οποία φαινόταν σήμερα το πρωί να έχει κατασταλεί,

δήλωσε τούρκος αξιωματουχος.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σε όλη τη χώρα 336 πρόσωπα, τα περισσότερα από τα οποία είναι στρατιωτικοί, σε σχέση με την απόπειρα αυτή, υπογράμμισε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τη σύλληψη 336 προσώπων ανακοίνωσε επίσης σήμερα στο CNN Turk o υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως διόρισε έναν νέο προσωρινό αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων για να αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φέρεται ότι ειναι κρατούμενος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, διορίσθηκε σ' αυτό το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του στρατηγού Ακάρ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έχει συλληφθεί όμηρος.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, οι 13 εξ' αυτών συνελήφθησαν την ώρα που προσπάθησαν να μπουν και να καταλάβουν το «παλάτι» του Ερντογάν. Δείτε φωτογραφίες παρακάτω:

Πηγή: iefimerida.gr, imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα